O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

εξασθενές χρώμιο στη Δυτική Αττική


Σε μεταφερόμενη ρύπανση από παρακείμενη βιομηχανία αποδίδουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος τις υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου που ανίχνευσε προ εβδομάδων η Νομαρχία Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο. Η ρύπανση εντοπίστηκε σε ρέμα στην περιοχή Συντριβάνι, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες ότι αιτία είναι η ρήψη επικίνδυνων αποβλήτων στο συγκεκριμένο σημείο. Κατόπιν καταγγελίας, η Νομαρχία απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους τρία δείγματα, από τα οποία στα δύο ανιχνεύτηκαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις που έφτασαν τα 170 έως τα 200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και που στο σύνολό τους αφορούσαν εξασθενές χρώμιο. Η υπόθεση της βιομηχανικής ρύπανσης συνεχίζει να προκαλεί πονοκέφαλο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς, με εξαίρεση τα πετρώματα που «αναβλύζουν» χρώμιο, τη μεγαλύτερη πληγή αποτελεί η παράνομη εναπόθεση βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων. Εξίσου σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της βιομηχανίας, η οποία έχει μετατρέψει την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου σε χαβούζα της Δυτικής Αθήνας.

για την άρνηση πληρωμής διοδίων

"...Εμείς οι τζαμπατζήδες πληρώναμε τόσα χρόνια φόρους για να φτιαχτούν οι δρόμοι. Πληρώνουμε σήμερα φόρους στη βενζίνη και τα τέλη κυκλοφορίας για να συντηρούνται οι δρόμοι. Πληρώνουμε φόρους και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές για να έχουμε δημόσια περίθαλψη. Πληρώνουμε φόρους για τα ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιών αφού προηγουμένως είχαμε αγοράσει τα λεωφορεία και έχουμε χτίσει τα μηχανοστάσια και τις υποδομές. Πληρώναμε φόρους για να κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην οποία μετείχε ο κ. Ρέππας τους Ολυμπιακούς αγώνες της αρπαχτής με τα γνωστά αποτελέσματα..."

Πρόσκληση Ομίλου Φίλων Αθλητισμού & Φυσικής Ανάπτυξης Μεγάρων