O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

αν κάποτε είπατε ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα δεν σας αφορούν, μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε;Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.


Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

διαβάστε περισσότερα στο http://xaidari.blogspot.com

Λευτέρης Λαγός: "Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά!"

"...Για να το πάω παραπέρα, εξοργίζομαι κι εγώ με τους ανθρώπους που χρειάστηκε να φτάσουμε σε τόσο οριακό σημείο για να αντιδράσουν. Μην ξεχνάμε ότι -μόλις πριν 20 μήνες- 8 στους 10 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές προτίμησαν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και την παραπαίουσα Νέα Δημοκρατία.
Έχω κι εγώ την εντύπωση ότι βασικός λόγος που ώθησε κάποιους στους δρόμους είναι η απώλεια προνομίων, που μέχρι χθες διατηρούσαν άδικα και αντίθετα με τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Τι σημαίνει όμως αυτό; Απόρριψη των αντιδράσεων στο Σύνταγμα;
Ακριβώς το αντίθετο. Χρειάζεται ενίσχυση και διόγκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Απαιτείται και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: να αποδειχτεί έμπρακτα ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί πως πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος, από την κομματοκρατία και την πνευματική-ηθική σήψη που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Φυσικά, δεν τα φάγαμε μαζί. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όμως, επέτρεψε να εκκολαφθούν και να κυριαρχήσουν φαινόμενα αντιδημοκρατικά και αναξιοκρατικά, κάνοντας ότι δεν τα βλέπει, με την ελπίδα ότι θα γευόταν ένα κομμάτι από την παρακμιακή ευημερία. Εάν έχουμε αλλάξει όντως μυαλά, μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον. Εάν όχι, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας."

Λευτέρης Ζ. Λαγός


Σχέδιο προστασίας για Σχίνο, Μαυρολίμνη, Ψάθα

"Μεγαρικός Τύπος" 23/6/11, σελ.22

όταν δημοτικές βιβλιοθήκες κάνουν θαύματα!...


διαβάστε στο http://xpolis.blogspot.com

350.org

Dear friends,

Usually, we ask you to do big things at 350.org.

Today we're asking for something small: will you "like" us on Facebook?

Like 350.org on Facebook

Click here to visit 350.org's Facebook page, and make sure to click the "like" button.

Liking us on Facebook may seem like a small thing, but it can lead to big change. By connecting with us on Facebook, you'll get the very latest updates from 350.org: breaking news, exclusive videos, photo-slideshows, infographics, provocative articles, action opportunities, and more. All these updates can help grow, inspire, and empower this global movement.

Facebook has proven to be an incredible platform for connecting the 350.org network. Since Facebook is translated into 80 languages, hundreds of local and national 350 groups use their own Facebook pages to organize climate actions. Our team at 350.org posts updates to Facebook nearly every day – and the reactions and responses we get to those updates help shape our campaigns and this movement.