O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Λευτέρης Λαγός: "Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά!"

"...Για να το πάω παραπέρα, εξοργίζομαι κι εγώ με τους ανθρώπους που χρειάστηκε να φτάσουμε σε τόσο οριακό σημείο για να αντιδράσουν. Μην ξεχνάμε ότι -μόλις πριν 20 μήνες- 8 στους 10 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές προτίμησαν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και την παραπαίουσα Νέα Δημοκρατία.
Έχω κι εγώ την εντύπωση ότι βασικός λόγος που ώθησε κάποιους στους δρόμους είναι η απώλεια προνομίων, που μέχρι χθες διατηρούσαν άδικα και αντίθετα με τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Τι σημαίνει όμως αυτό; Απόρριψη των αντιδράσεων στο Σύνταγμα;
Ακριβώς το αντίθετο. Χρειάζεται ενίσχυση και διόγκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα. Απαιτείται και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό: να αποδειχτεί έμπρακτα ότι η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί πως πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις νοσηρές νοοτροπίες του παρελθόντος, από την κομματοκρατία και την πνευματική-ηθική σήψη που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Φυσικά, δεν τα φάγαμε μαζί. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όμως, επέτρεψε να εκκολαφθούν και να κυριαρχήσουν φαινόμενα αντιδημοκρατικά και αναξιοκρατικά, κάνοντας ότι δεν τα βλέπει, με την ελπίδα ότι θα γευόταν ένα κομμάτι από την παρακμιακή ευημερία. Εάν έχουμε αλλάξει όντως μυαλά, μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον. Εάν όχι, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας."

Λευτέρης Ζ. Λαγός