O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

επεισόδια στην Κερατέα για τα ΧΥΤΑ! .... ένα μήνυμα και για τα Μέγαρα που οφείλουμε να παραλάβουμε!


Αυτή τη βδομάδα εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα επεισόδια στην περιοχή της Κερατέας για τα σχεδιαζόμενα στην περιοχή τους ΧΥΤΑ.

Ο τρόπος της ταφής των απορριμάτων έχει δημιουργήσει αδιέξοδα και παράγει συγκρούσεις. Τα παραδοσιακά μοντέλα έχουν τελειώσει και μας έχουν αφήσει σωρεία προβλημάτων!
Η λύση και η βιώσιμη προοπτική βρίσκεται στην παραγωγή λιγότερων σκουπιδιών. Όσο γίνεται λιγότερα! Γιατί αλλιώς θα συνεχίζουμε να καταστρέφουμε το φυσικό μας περιβάλλον, να δημιουργούμε αδιέξοδα και να πληρώνουμε πανάκριβα για να απορρίπτουμε τόνους σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ!

Στα Μέγαρα μέχρι πρόσφατα είχαμε κακώς βολευτεί με τον αυθαίρετο και παράνομο σκουπιδότοπο Χρόνια πέρασαν χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο, χωρίς να υπάρξει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.

Τώρα θα πρέπει να τρέξουμε να προλάβουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η λύση είναι στην κατεύθυνση της γενικευμένης και συστηματικής ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, κομποστοποίησης, επεξεργασίας

Είναι ο δρόμος που έχουν ακολουθήσει όλες οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης. Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να πιάσει δουλειά επειγόντως!

Τι συμβαίνει με τα πρόστιμα για τα παράνομα μπαζώματα στο Βουρκάρι;

εξαήμερο αγάπης απο τον ΚΟΥΡΟ

"....Προδότης, λοιπόν, είναι ο πλούτος, προδότης και δραπέτης και φονιάς. Εκεί που δεν το περιμένεις, σου φεύγει και σε εγκαταλείπει και σε καταστρέφει. Θέ­λεις να τον κρατήσεις πραγματικά; Μην τον κρύψεις, αλλά μοίρασέ τον στους φτωχούς. Θηρίο είναι ό πλούτος. Αν κρατιέται, φεύγει. Αν σκορπίζεται, μέ­νει. Σκόρπισέ τον, για να μείνει. Μην τον κρύψεις, για να μη σου φύγει.
(ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ)
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΦΥΛΑΝΘΡΟΠΙΚΟ ΕΞΑΗΜΕΡΟ ΑΓΑΠΗΣ 13-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΥΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΦΟΡΟΣ
Από Δευτέρα, έως Παρασκευή τα απογεύματα 17:00 – 20:00 και το Σάββατο όλη μέρα.
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ...."

για την προστασία του οικοσυστήματος όρους Αιγάλεω-Ποικίλου-λίμνης Κουμουνδούρου

Πρόταση για την προστασία όρους Αιγάλεω-Ποικίλου-λίμνης Κουμουνδούρου, 2010