O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

έκκληση προς τους τοπικούς βουλευτές και στελέχη της περιφέρειας να πάρουν θέση για τις ιχθυοκαλλιέργειες



Έκκληση προς όλους τους βουλευτές αλλά και τα στελέχη της περιφέρειας, να αναλάβουν δράση ενάντια στις ρυθμίσεις για τις ιχθυοκαλλιέργειες, απεύθυνε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή.
Ήδη αρκετοί βουλευτές έχουν ήδη συνυπογράψει τη διακήρυξη.
Ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν και οι κατά τόπο δήμαρχοι, όσον αφορά την πίεση που πρέπει να ασκηθεί στους τοπικούς βουλευτές και παράγοντες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ακόμα πιο ευρύ μέτωπο ενάντια στις μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.


ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΣΕ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΚΤΛ - 2.12

Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

πρόσκληση

πρόγραμμα συνάντησης

Επιτροπές Στήριξης των Ελεύθερων Πολιτών στην Αττική - ποιοί είναι στα Μέγαρα

Οι πρώτες Επιτροπές Στήριξης των Ελεύθερων Πολιτών στην Αττική

Πόσο ασφαλές είναι το έργο του αγωγού φυσικού αερίου που πέρασε από τον τόπο μας;

"νέα Πνοή" (ΚΟΙΝΩΝΙΑ) 24/11/11, σελ.6:

"Ερωτήματα λοιπόν προκύπτουν και για την δική μας περιοχή, όπου ο αγωγός πέρασε και διέλυσε αρχαιολογικά ευρήματα μεγίστης σημασίας όπως ο Βυζαντινός Οικισμός στον Χριστό, πέρασε μέσα από ρέματα και τόσα άλλα. Φυσικά τόσο η Διοίκηση Σύρκου όσο και η Διοίκηση Στρατιώτη σε καμία περίπτωση δεν σήκωσαν το ανάστημά τους και τα λόγια περι 'θα βάλουμε τα σώματά μας μπροστά' και διάφορα άλλα έπεσαν στο κενό. Πόσο ασφαλές είναι λοιπόν το έργο του Αγωγού Φυσικού Αερίου που πέρασε από τον τόπο μας; Έχουν παρθεί τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα όταν περνούσε μέσα από τα ρέματα; Ο Δήμος Μεγαρέων έχει όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες για το έργο που περνάει από τον τόπο μας; Έχουν ερευνηθεί και από άλλους ανεξάρτητους από την εταιρία επιστήμονες; Ερωτήματα που η νυν διοίκηση οφείλει να μελετήσει, γιατί μια έκρηξη ή ένα τυχαίο γεγονός όπως γίνεται σε τόσες χώρες του κόσμου θα στοιχίσει στις επόμενες γενιές Μεγαριτών!"

"Κλείστε τις διόδους προς την Ρεβυθούσα!"

δελτίο τύπου του Β.Οικονόμου

ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής (Ελεύθεροι Πολίτες), Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με το ότι δεν έχει προσληφθεί κανένα μέλος ΔΕΠ στη τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2011.