O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

εκδηλώσεις στα σχολεία των Μεγάρων στα πλαίσια του 8ημέρου κατά των ναρκωτικών

Στα πλαίσια του 8ημέρου των εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες- εκδηλώσεις σε Γυμνάσια και Λύκειο των Μεγάρων.
Εκπρόσωποι του Φορέα για την Προστασία του Βουρκαρίου, μίλησαν στα παιδιά για τον υγροβιότοπο των Μεγάρων. Αναφέρθηκαν στην οικολογική του σημασία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τόνισαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την διάσωση και προστασία του. Κάλεσαν τα παιδιά στις εκδηλώσεις καθαρισμού που έχουν ενταχθεί στο 8ήμερο.
Ο κ.Δ.Κατερινίτσας, πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας 'Κούρος', μίλησε στους μαθητές για τις πολύμορφες και πολυποίκιλες δραστηριότητες του ΚΟΥΡΟΥ.
Στις συγκεντρώσεις αυτές μίλησε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 8ημέρου ο κ.Δενδρινός, εκδότης του τοπικού περιοδικού ΕΙΚΟΝΑ. Ο κ.Δενδρινός είναι και ο γενικός συντονιστής αυτής της καμπάνιας κατά των ναρκωτικών.
Τα σχολεία και οι υπεύθυνες διευθύντριες, στα οποία έγιναν οι συγκεντρώσεις ήταν:
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ (Κα Θωμά Μαρία)
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ (Κα Τζέη Μαρία)
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ (Κα Τρύπου Παρασεκυή)








απο τον τοπικό τύπο





εκδήλωση 'τα τραγούδια της άνοιξης'


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Δήμος Μεγάρων και η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής

Και Παραδοσιακής μουσικής σας προσκαλούν στην εκδήλωση “τραγούδια της Άνοιξης” που θα γίνει στο κινηματογράφο ‘Γαλαξία’ την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 και ώρα 20:00.




Ο Αντιδήμαρχος Το Διοικητικό Συμβούλιο

Παπαγιάννης Κωνσταντίνος της χορωδίας