O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε ώρα στα Μέγαρα είναι η ώρα της... Τροχαίας!



ΜΠΟΡΕΙ Η 26η ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ… ΤΡΟΧΑΙΑΣ!

Οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα μας ανέκαθεν λειτουργούσαν εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας όσον αφορά τα λειτουργικά τους έξοδα. Το τελευταίο που ενδιαφέρει τον μέσο δημόσιο υπάλληλο είναι να ασχοληθεί με κάτι που δεν είναι της… αρμοδιότητάς του. Γιατί να θέλει να μπλέξει άλλωστε στα πόδια άλλου συναδέλφου του; (αν υπάρχει βέβαια τέτοιος υπεύθυνος συνάδελφος!).
Στη φωτογραφία που βλέπετε αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί σε σχεδόν καθημερινή βάση στο ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ που εδρεύει στο 42ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου (κοντά στα φανάρια της Πάχης). Πρόκειται σαφέστατα για μία καθαρόαιμη και άκρως αντιπροσωπευτική Ελληνική Δημόσια υπηρεσία!!
Οι δύο προβολείς που είναι στραμμένοι στο προαύλιο ανάβουν ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ, ενώ οι άλλοι δύο που βρίσκονται πάνω από το φυλάκιο ανάβουν σχεδόν καθημερινά!!
Ποιος όμως πληρώνει την περίσσια κατανάλωση του κτιρίου σε ηλεκτρικό ρεύμα; Η απάντηση είναι όλοι όσοι φορολογούνται και καλούνται αυτή την εποχή να σφίγγουν καθημερινά το ζωνάρι.
Ποιος όμως ο λόγος να δαπανώνται σε μηνιαία βάση τόσα χρήματα και μάλιστα άσκοπα;
Είναι η μέγιστη πρόκληση κύριοι κυβερνώντες και υπάλληλοι του ΔΝΤ να κόβετε από την μία μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για να ελαττώσετε τις δημόσιες δαπάνες και από την άλλη να δαπανώνται χρήματα για να φωτίζεται μια ηλιόλουστη ή έστω και συννεφιασμένη ημέρα!!
Νοικοκύρεμα στο δημόσιο σημαίνει «πρώτα ξεκινάω μέσα από το σπίτι μου».

Υ.Γ: Η ανεπίσημη απάντηση, που έλαβα έπειτα από σχετική ερώτησή μου για το θέμα, από έναν παριστάμενο ειδικό φρουρό, ήταν ότι «έχει χαλάσει το φωτοκύτταρο»…
Φυσικά ο ειδικός φρουρός έλαβε και την δίκη μου απάντηση που είναι ίδια με αυτή που αναφέρω στις επόμενες γραμμές: "ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΤΕ! ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!"

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε.
Π.Ν.

Παρατήρηση από τους blogers του Βουρκαρίου: Η ανωτέρω καταγγελία προτού αναρτηθεί επιβεβαιώθηκε πολλάκις και ιδίοις όμασι. Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιο τυχαίο γεγονός που συνέβη μια φορά... Ελπίζουμε τώρα όχι μόνο να αποκατασταθεί άμεσα η άσκοπη λειτουργία των προβολέων, αλλά και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις εκ μέρους της Τροχαίας Μεγάρων.

"Η Σημασία της Ανακύκλωσης"

Γιατί το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων είναι κλειστό εδώ και 3 μήνες;