O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

τέλος πια στην ανοχή μας! ....να προασπίσουμε την πόλη μας!

Για όσους βαυκαλίζονται ακόμα με την ιδέα του δήθεν ασφαλούς φυσικού αερίου:
  • Στις 27 Ιανουαρίου συνέβη διαρροή σε σωλήνα φυσικού αερίου και προκλήθηκε έκρηξη σε κτήριο στην Λιέγη του Βελγίου. Η έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση του πενταώροφου κτηρίου! Επτά οι νεκροί , δεκάδες οι τραυματίες...
Αυτή είναι μια εικόνα από την καταστροφή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες για το περιστατικό.


  • Στις 7 Φεβρουαρίου έγινε έκρηξη σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο στην πόλη Μιντλτάουν της Αμερικής. Ευτυχώς η μονάδα είναι εγκατεστημένη μακριά από την κατοικημένη ζώνη και οι θάνατοι και οι τραυματισμοί έχουν περιοριστεί σε δεκάδες. Ακριβής αριθμός ακόμα δεν είναι γνωστός αφού δεν έχει γίνει πλήρης έλεγχος των εγκαταστάσεων για λόγους ασφαλείας! Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων μακριά (διαβάστε τις αμερικάνικες ανταποκρίσεις εδώ).
Αυτή είναι μια άποψη των εγκαταστάσεων , πριν φυσικά από το ατύχημα:Αυτή είναι η όμορφη πόλη Middletown, Connecticut, στην οποία συνέβη το ατύχημα και εδώ μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης λεπτομέρειες για την φοβερή έκρηξη!Θα θυμάστε ασφαλώς ότι εδώ, στην περιοχή των Μεγάρων, μας έχουν φορτώσει με δεξαμενές και τεράστιους σωλήνες μεταφοράς αερίου! Απειλούν δε και με κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο! Φυσικά μιλάμε για τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Πέραμα Μεγάρων. Δίπλα στον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου και σε συνάφεια με την πόλη της Νέας Περάμου και τον οικισμό του Περάματος! Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για εγκαταστάσεις μέσα σε κατοικημένη περιοχή!

Οι εγκαταστάσεις αυτές εκτός του τρομακτικού κινδύνου που εγκυμονούν σε περίπτωση ατυχήματος, βρίσκονται πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα, που θα μετατρέψουν μια πιθανή διαρροή σε οικολογική και περιβαλλοντική τραγωδία!

Επιτέλους να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους! Όσοι ομιλούν για την πρόοδο της πόλης, όσοι θεωρούν ότι εργάζονται για το κοινό συλλογικό καλό των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, πρέπει να πάρουν σαφή θέση: Ξέρουμε ότι οι πλατείες και οι δρόμοι μπορεί να χαλάσουν και να ξαναφτιαχτούν. Αν καταστραφεί όμως ο φυσικός μας πλούτος θα έχουμε χαθεί και μεις οριστικά! Ξέραμε πως ήταν η περιοχή του Ασπροπύργου το '50...ξέρουμε πως είναι και σήμερα....θέλετε να τους μοιάσουμε;
Αλλά εδώ που τα λέμε αν τ αφήσουμε τα πράγματα και εξελιχθούν έτσι θα φταίμε πρώτα απ όλα εμείς! Οι όποιες κυβερνήσεις και εξουσίες, τα όποια μικρά και μεγάλα συμφέροντα θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους! Θα τους αφήσουμε; Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν πηγαίνοντας και προς τις δημοτικές εκλογές!

Να απαιτήσουμε όλοι μας τώρα:

ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ!

Όλοι μας πρέπει να ξεσηκωθούμε: μας φόρτωσαν με δύο βιομηχανικές περιοχές, με ένα αεροδρόμιο που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην οικονομία της πόλης και έχει προσθέσει πολλά προβλήματα, με σωλήνες μεταφοράς αερίου, ...απειλούν με την δημιουργία εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής ...ακόμα και με την μεταφορά βυρσοδεψείων!
Τέλος πια στην ανοχή μας!

Τα Μέγαρα απειλούνται από σταδιακή και ανεπανόρθωτη υποβάθμιση! Να σταματήσουμε αυτή την πορεία και να την αναστρέψουμε!


Παρακάτω αναδημοσιεύουμε και ένα άρθρο - σχόλιο του κ. Μπεναρδή, που όπως πάντα έτσι και τώρα αναφέρεται στο θέμα με τον δικό του εύστοχο σαφή και καυστικό τρόπο:

ανακοίνωση απο το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι μόνο η αρχή της θύελλας.

Αν δεν ξεσηκωθούμε, έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες

Στις 24 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

δελτίο τύπου του κ.Β.Οικονόμου