O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Η δημοτική αντιπολίτευση εκλέγει τον επικεφαλής της!



Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, από τις 10 π.μ έως τις 6 μ.μ. θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του προσώπου που θα ηγηθεί της κοινής παράταξης της αντιπολίτευσης στις επόμενες δημοτικές αρχαιρεσίες.

Η 'Δυναμική Πορεία' και η 'Υπερκομματική Κίνηση Πολιτών', αποφάσισαν μέσα από αρκετό διάλογο και διαβούλευση την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές. Θεωρούμε το γεγονός αυτό ιδιαίτερα θετικό για τον πολιτικό πολιτισμό της πόλης μας, αφού ο κ. Σταμούλης και ο κ. Βαρελάς εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμερίσουν την άμεση προσωπική τους προβολή για χάριν της ουσίας της πολιτικής διαμάχης. Θετικός και ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε να αναδειχθεί ο νέος κοινός επικεφαλής. Δημοκρατία ενάντια στο αρχηγοκεντρικό μοντέλο!

Εμείς να ευχηθούμε καλή αρχή! Και στον νέο επικεφαλής μια 'εντολή': Τα περιβαλλοντικά προβλήματα των Μεγάρων να είναι προτεραιότητα στην δημοτική σας πολιτική! Το Βουρκάρι περιμένει τις θετικές σας ενέργειες και πρωτοβουλίες!

350 org.... αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή

τι είναι το 350; ...είναι το ανώτατο όριο διοξειδίου του άνθρακα που οι επιστήμονες λένε ότι θα προστατεύσει τη ζωή στον πλανήτη! Σήμερα τα επίπεδα διοξειδίου είναι 390 και άν δεν παρθούν επειγόντως ριζικά μέτρα αναστροφής του φαινομένου, θα βιώσουμε όλο και πιο δυσμενείς καταστάσεις για την ζωή μας. Ήδη τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μια μικρή προειδοποίηση.

Για το θέμα αυτό άλλωστε γίνεται η σύνοδος στην Κοπεγχάγη , με την συμμετοχή των ηγετών κρατών απ όλο τον κόσμο.

Και η λύση φαίνεται να είναι μία: μείωση των εκπομπών διοξειδίου, αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προστασία του φυσικού πλούτου.

Τώρα πια ξέρουμε: οι πολιτικές του 'θα δούμε' και του 'ναι μεν , αλλά...' μας οδηγούν στην καταστροφή! Δράση και πρωτοβουλίες τώρα!




Το '350' είναι μια διεθνής πρωτοβουλία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.
οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα για το '350':
http://www.350.org/action-list?country=gr&city=Athens

ecofestival 2009!


Τα λέμε... ECOFESTIVAL 2009!

Θα είμαστε και φέτος παρόντες. Στη μεγάλη γιορτή της βιολογικής γεωργίας... το ECOFESTIVAL2009.

Θα είμαστε εκεί για να δούμε τους φίλους μας.

Να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις... να συζητήσουμε γι’ αυτές.

Να προβληματιστούμε από κοινού από όσα οι άλλοι ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς και να ψάξουμε λύσεις.

Η ΒΙΟΖΩ – οι βιοκαταναλωτές θα έχουν στην έκθεση το δικό τους περίπτερο. Μια γωνιά γνωριμίας με τους ντόπιους αλλά και ένα παράθυρο στο διεθνές κίνημα.

Θα υπάρχει εκεί έντυπο υλικό, που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις σας και το οποίο μπορείτε να δώσετε με τη σειρά σας σε φίλους και γνωστούς.

Ελάτε να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα μάθουν όσοι παίζουν με το εισόδημα και την υγεία μας ότι είμαστε πολλοί και μπορούμε να κάνουμε πράξη ένα άλλο καταναλωτικό πρότυπο.

Δίπλα στους χιλιάδες πια παραγωγούς της βιολογικής αγοράς, στα χαμόγελα και στα κεράσματά τους, εύκολα διαπιστώνει κανείς μετά χαράς, πως η ζωή είναι πιο όμορφη όταν δεν αρπάζουμε και δεν κακοποιούμε τους καρπούς... Όταν απλά παίρνουμε τα δώρα της γης!

ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙΟΖΩ

ECOFESTIVAL 2009

5 – 8 Νοεμβρίου 2009

Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO Palace

Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι-Αθήνα.