O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τι λέει το έγγραφο του Ρακιντζή για την Πολεοδομία Μεγάρων

Πολλοί θυμούνται πιθανόν την υπόθεση του προστίμου ύψους 1.500.000 ευρώ, που είχε επιβάλει η αρμόδια υπηρεσία αυθαιρέτων της Πολεοδομίας Μεγάρων στην Ι.Μ. Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων επί θητείας του δημάρχου κ. Δημ. Στρατιώτη λόγω αυθαίρετων κατασκευών στο συνεδριακό κέντρο που κατασκευάζεται δίπλα στη Μονή, το οποίο όμως διέγραψε η ίδια η επιτροπή πριν λίγους μήνες δημαρχεύοντος του κ. Γ. Μαρινάκη, θεωρώντας ότι είναι αναρμόδιο το όργανο για την υπόθεση αυτή.

Ο προϊστάμενος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά από σχετική καταγγελία, αποφάνθηκε εγγράφως ότι το αρμόδιο τμήμα της Πολεοδομίας είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για την επιβολή του προστίμου, επομένως κακώς διέγραψε το πρόστιμο.

Η υπόθεση περιπλέκεται και έχει συνέχεια, αφού μιλάμε για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και σ' αυτήν θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους υπευθύνους.

Πηγή: www.megaritiko.blogspot.gr



Και μια σχετική παλιότερη δημοσίευση στην "Αιχμή":