O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πανσέληνος 31/8: Ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Κρήνη Θεαγένους




























Ανοιχτά θα παραμείνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και η Κρήνη του Θεαγένους, υπό το φως της πανσελήνου, την 31 Αυγούστου 2012 μέχρι αργά το βράδυ.

Με την πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί τους πολίτες σε μια νυχτερινή επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους με περιεχόμενο ιστορίας, πολιτισμού και τέχνης κάτω από το φωτεινό αυγουστιάτικο φεγγάρι.

120 αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί σε όλη την χώρα ενώ σε 85 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

Στους αρχαιολογικούς χώρους των Μεγάρων δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά το προσωπικό του Μουσείου και της Κρήνης με επικεφαλής την κ. Παναγιώτα Αυγερινού θα βρίσκεται εθελοντικά στη θέση του να μας υποδεχθεί!


Πηγή: www.megara.org