O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

δελτίο τύπου από την "Ένωση Πολιτών"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Δημου βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με την  δήθεν προσβολή του κ. Λευτέρη Παπαλευτέρη

Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, συζητήθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης το ζήτημα της Αναχρηματοδότησης των Δανείων του Δήμου Μεγαρέων.
               

Για την αλήθεια των γεγονότων  και μόνο  διευκρινίζεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Παπαλευθέρης τοποθετούμενος είπε κατά λέξη: “Το Δάνειο που επιμηκύνεται θα έχει μεγαλύτερο ποσό αποπληρωμής κι επίσης κανείς δεν ξέρει σε 25 χρόνια που θα πάει το κυμαινόμενο επιτόκιο κι υποψιάζομαι ότι σε λίγα χρόνια θα παρακαλάμε συμπολίτες να αναλάβουν θέσεις στον Δήμο και φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε αίσιο τέλος”.
Σε απάντηση αυτής της τοποθέτησης ο Δήμαρχος Μεγαρέων εκφράστηκε ως εξής:
«Αργά ανησυχείτε κ. Παπαλευθέρη για τα οικονομικά του Δήμου. Επρεπε να ασχοληθείτε νωρίτερα. Τα βάλαμε σε τάξη. Και όσο για τις ευχές σας να πάνε τα πράγματα ανάποδα ώστε να αποτύχει η Διοίκηση, εγώ είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.
Η ρύθμιση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τα μισά τοκοχρεολύσια για να λειτουργήσει ο Δήμος. Ετσι γίνεται και όλα καλά θα πάνε. Οι κακές ευχές δεν πιάνουν.»
Ο κ. Παπαλευθέρης στην αρχή της τοποθέτησής του επίσης ανέφερε “ότι στα Δάνεια ξέρετε εγώ έχω αλλεργία. Ακόμη και σήμερα πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε μπεί σε καθεστώς εξυγίανσης”.
Σε αυτή την αναφορά του κ. Παπαλευθέρη παρενέβη ο Αντιδήμαρχος κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά “Καλά κάνετε κ. Παπαλευθέρη και λέτε πως έχετε αλλεργία στα Δάνεια. Στα χρέη όμως δεν έχετε αλλεργία; Δεν σας ενοχλεί το γεγονός που καταντήσατε να χρωστά ο δήμος  σε όποιον μιλάει ελληνικά;”
Φαίνεται  ότι  για τον συνδυασμό του κ. Μαρινάκη, τα παραπάνω, που ανέφεραν τόσο  ο κ. Σταμούλης  στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και ο κ. Πολυχρόνης,  είναι συμπεριφορά … απαράδεκτη,… επαίσχυντη και αλαζονική. Είναι όπως γράφουν στο Δελτίο Τύπου (μάλλον εμπνεύσεως κ. Μαρινάκη) ύβρεις, χυδαιότητες και συκοφαντίες. Εάν είναι δυνατόν. Φαίνεται πως έχουν άγνοια της έννοιας των λέξεων αυτών.
 Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος και αντικειμενικός κριτής, δεν χρειάζεται να είναι ειδικός επιστήμονας για να καταλάβει, πως αυτά που είπαν τόσο  ο κ. Σταμούλης, όσο και ο κ. Πολυχρόνης,   δεν έχουν καμία σχέση με τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν ο κ. Μαρινάκης  και τα μέλη της Δημοτικής ομάδας του Συνδυασμού «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ - ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»  κατά την προσφιλή τους τακτική, εκθέτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τον εξαίρετο κ. Παπαλευθέρη, τον οποίον η Διοίκηση του Δήμου σέβεται και τιμά,  ανεξαρτήτως εάν διαφωνεί με κάποιες από τις απόψεις του.


Τέλος είναι θράσος στους υπογράφοντες το Δελτίο Τύπου του κ. Μαρινάκη, να καταφέρονται  εναντίον  του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλαρου, ότι τάχα δεν προφύλαξε ως όφειλε τον κ. Παπαλευθέρη  και μιλούν για … τρίο συνομωσίας κρίνοντες προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια.

Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ