O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

για το μέγαρο της Νομαρχίας...

αναδημοσιεύουμε την σχετική ανάρτηση απο το megaramme.blogspot.com :

Επειδή υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις {όχι μόνο στην περιφέρειά μας}για το κτήριο των 43 εκατομμυρίων ευρώ της νομαρχίας, θεωρούμε πως πρέπει και εμείς από εδώ μέσα να εκφέρουμε γνώμη γι΄ αυτό το έργο, μετά τα e mail που λάβαμε.
Η χώρα ήδη βρίσκεται στα χέρια τους ΔΝΤ που σημαίνει λιτότητα μέχρι εσχάτων. Η οικονομία έχει πιάσει πάτο με αποτέλέσμα η χώρα να είναι ήδη βουλιαγμένη και η κυβέρνηση απλά να ελέγχει και όχι να αποφασίζει πλέον για την οικονομία μας. Το κτήριο της νομαρχίας με τη μελέτη των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ θεωρούμε πως είναι ένα όραμα που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο σε καιρούς ευνοικούς και με οικονομικές συνθήκες που το επιτρέπουν. Το δελτίο τύπου της νομαρχίας αναφέρει πως δαπανώνται περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ενοίκια. Αν κανείς υπολογίσει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ με τα χρόνια που θα αποπληρωθούν τα 43 εκατομμύρια ευρώ του κτηρίου, δηλαδή 35 χρόνια, βγάζει κανείς το συμπέρασμα πως μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια μπορεί να έχει έρθει η κοσμογονία. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει μετά από 10 χρόνια και νέος Καλλικράτης που θα έχει ακόμα μεγαλύτερες περιφέρειες και ακόμα λιγότερες υπηρεσίες στην δική μας περιφέρεια. Γιατί λοιπόν να βιαστεί η νομαρχία να φτιάξει το έργο αυτό, αφού με τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε ενοίκια { που μπορεί να είναι πολύ λιγότερα μιας και λιγοστεύουν οι υπηρεσίες} θα μπορούσε να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της; Την στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, την στιγμή που ευπαθείς ομάδες πολιτών κυριολεκτικά πεινούν και το χρέος που θα επωμιστεί η νομαρχία θα πέσει στις πλάτες των πολιτών της;
Συμπέρασμα; Πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση η νομαρχία, πριν αποφασίσουν οι άρχοντες για εμάς θα ήταν προτιμότερο να μας ρωτήσουν αν θέλουμε να χρεωθούμε για μια ακόμα φορά ένα κτήριο που μετά από 35 χρόνια {εξηγήσαμε πιο πάνω} δεν θα γνωρίζουμε αν θα χρειάζεται και σε τι θα μας χρειάζεται. Και είπαμε το έργο θα ήταν καλό να γίνει όταν οι οικονομικές συνθήκες θα μας το επέτρεπαν. Όχι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς κύριοι! Σκεφτείτε απλά ότι τους επόμενους μήνες θα κοπούν ο 13ος και 14ος μισθός, και οι συντάξεις στους συνταξιούχους ίσως και να μην δίνονται. Όλα αυτά σκεφθείτε τα κύριοι. Όσο για το αν η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ ή κατά, διόλου δεν μας ενδιαφέρει γιατί τα χρέη εμείς πάλι θα τα πληρώσουμε!