O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Λ. Λαγός: "Πολύ(α)νομία"

"...Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα μηνών μπουχτίσαμε από δήθεν ευρείες μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν στην ελληνική κοινωνία.
Προσωπικά αδυνατώ να θυμηθώ κυβερνητικό παράγοντα που να έθιξε το ζήτημα της πολυνομίας ως πυλώνα της κακοδιοίκησης, της κρατικής αυθαιρεσίας κι άλλων κοινονικοοικονομικών αναχρονισμών. Είναι οφθαλμοφανές ότι οποιαδήποτε σοβαρή και ειλικρινής μεταρρυθμιστική προσπάθεια οφείλει να εκκινήσει από τον περιορισμό της πολυνομίας...
...Τα ερωτήματα που αναπόφευκτα προκύπτουν είναι αφενός εάν πραγματικά θέλουμε να εξαλείψουμε την πολυνομία που συχνά εξελίσσεται σε ανομία κι αφετέρου ποιούς τελικά βολεύει αυτή...
...Έχω τη βεβαιότητα ότι, αν οι υπουργοί των τελευταίων ετών ξόδευαν την ίδια πολιτική και νομική ενέργεια που σπατάλησαν για την αποδόμηση του ήδη προβληματικού κοινωνικού κράτους και για το ζήτημα της πολυνομίας, η βελτίωση της κατάστασης σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο θα ήταν άμεση και θεαματική. Ήθελαν όμως;"

Λευτέρης Ζ. Λαγός