O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ρεπορτάζ του megara.org για τον καθαρισμό της Βαρέας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος ο Δήμος Μεγαρέων διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών και ανοιχτής συμμετοχής. Μεταξύ αυτών πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας Μεγάρων (Βαρέα) και περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά παιχνίδια στην ίδια περιοχή.
Με τον Δήμο συνεργάστηκαν μέλη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, «Αρχιπέλαγος», μη κερδοσκοπική κυβερνητική οργάνωση, μέλη της εθελοντικής οργάνωσης Σώμα Έρευνας και Διάσωσης καθώς και μέλη της οργάνωσης Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

Μετά τον καθαρισμό οι Οδηγοί πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κάνουν προσωπικές διαπιστώσεις για τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στον καθαρισμό πήραν μέρος, δίδοντας το καλό παράδειγμα, ο δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κεφαλόπουλος, η δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για το περιβάλλον Πόπη Νικολάου - Αυγουστή και άλλα μέλη της διοίκησης.

Το παρόν έδωσε και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Βασίλης Κουβάς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Θανάσης Δρένης.