O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

δελτίο τύπου - "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ_ΠΡΑΣΙΝΟΙ"

Μνημόνιο Ελλάδας-Κατάρ: ΠΑΛΙ ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Παρασκευή, 24 Σεπ. 2010, 12:45

Σχολιάζοντας την υπογραφή του Μνημονίου Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κατάρ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Αν ο εμίρης του Κατάρ προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, είναι γιατί οι περισσότερες από τις επενδύσεις του, δύσκολα θα ήταν ευπρόσδεκτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ποια άλλη πόλη με το έλλειμμα πρασίνου της Αθήνας, θα προικοδοτούσε με 1000-1500 στρέμματα πολύτιμης δημόσιας γης, οικοδομικά σχέδια όπως αυτά που εξαγγέλλονται για το Ελληνικό; Η ανακύκλωση της αδιέξοδης πρακτικής να εκχωρούμε το μέλλον για να βολέψουμε το παρόν, δεν αποτελεί διέξοδο από την κρίση.

Ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Παπανδρέου, όταν μιλάει για «πράσινη ανάπτυξη», ότι ΔΕΝ πρόκειται για παραπροϊόν του πετρελαίου. Η χώρα χρειάζεται αποκλειστικά τις επενδύσεις εκείνες που είναι συμβατές με την επιτακτική ανάγκη για ταυτόχρονη διέξοδο από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση».

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων