O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ



Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, τη σημερινή ανακοίνωση στο υπουργικό συμβούλιο του σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μια ακόμη πράξη συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, το σχέδιο νόμου επιβραβεύει τις πληγές στο περιβάλλον, αλλά και τις χειρότερες πλευρές της ανομίας και των πελατειακών σχέσεων που συνέβαλαν να φθάσουμε ως εδώ. Τα περιβαλλοντικά αντισταθμίσματα είναι τουλάχιστον αμφίβολα, ενώ τα δισεκατομμύρια των ελαφρύνσεων στα πρόστιμα καλούμαστε να τα πληρώσουμε όλη η κοινωνία, με επιπλέον φόρους και περικοπές αναγκαίων δημόσιων δαπανών. Δεν πρόκειται εδώ για τους φτωχούς της δεκαετίας του '60, που τακτοποιήθηκαν επί Τρίτση, αλλά για τις ανομίες της εποχής των παχιών αγελάδων. Προφανώς το πολιτικό σύστημα έχει αποφασίσει ότι, μαζί με τις επόμενες γενιές, την κρίση θα πληρώσουν κυρίως όσοι δεν έχουν χτίσει αυθαίρετα και δεν έχουν κλέψει την Εφορία.

http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2409:2011-07-26-18-47-44&catid=1:press-releases