O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΥΧΤΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ "ΣΤΕκει" ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ



Ο ανοιχτός και αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός και Πολιτιστικός χώρος «ΣΤΕΚει» αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα στη ζωή και την καθημερινότητα της Ελευσίνας. Μέσα από την δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες του «ΣΤΕΚει» και την ισότιμη συμμετοχή όλων, άμεσα και δημοκρατικά, στις συνελεύσεις του, διοργανώνονται μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προβολές ταινιών, συζητήσεις, θεματικά πάρτυ, αλλά και μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες - μετανάστριες.
Διεκδικήσαμε έναν κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπου η δημιουργικότητα και οι αναζητήσεις, η συλλογικότητα και η συμμετοχή είναι τα απαραίτητα στοιχεία μιας διαδικασίας που θέλουμε να χωράει όσους και όσες αναζητούν μια κοινή στέγη έκφρασης ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, το σεξισμό, την καταστολή, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την εκμετάλευση της αγοράς.
Θεμελιώσαμε ένα στέκι εθελοντικής και αυτοδιαχειριζόμενης συμμετοχής, χωρίς χορηγούς, όπου τίποτα δεν παράγεται για να πουληθεί, όπου δεν χωρά το κέρδος, η συσσώρευση, οι εμπορευματικές σχέσεις, ο καταναλωτισμός.

Κι έτσι... ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !
Για να πολλαπλασιάσουμε τις ρίζες και τους καρπούς αυτής της προσπάθειας
Για να συζητήσουμε τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα τοπικά και μη ζητήματα, ανακαλύπτοντας τρόπους αποτελεσματικής δράσης, που όχι μόνο να αφορούν αλλά να εκφράζονται από πολλούς και πολλές.
Για να πολλαπλασιάσουμε τις φωνές μας και να διευρύνουμε περισσότερο με νέες συμμετοχές, συλλογικότητες, και ιδέες, αυτόν τον χώρο που δεν μετριέται από τοίχους αλλά από τη συλλογική μας δράση μέσα κι έξω απ’ αυτούς.

Πηγή: steki-elefsina.blogspot.com