O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο ασφαλούς ποδηλατικής οδήγησης στα Πευκάκια!




Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ποδηλατικού γύρου των Μεγάρων, διοργανώθηκε από την Τροχαία Μεγάρων, την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος και την Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων και διεξήχθη με επιτυχία τριήμερο σεμινάριο ασφαλούς ποδηλατικής οδήγησης , το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά του δημοτικού.
Ο χώρος όπου έλαβε χώρα το σεμινάριο ήταν το ανοιχτό θέατρο του δήμου Μεγάρων στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια) το οποίο προηγουμένως διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον Δήμο για την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα επακολουθούσε.
Δημιουργήθηκε προσωρινό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πραγματικές συνθήκες οδήγησης, όπως οριοθετημένη διαδρομή, πραγματικές πινακίδες ρύθμισης κυκλοφορίας, διαβάσεις πεζών, στροφές, αδιέξοδα, μικρές ανηφόρες και κατηφόρες, κυκλική πορεία, διασταυρώσεις κλπ. που σκοπό είχαν την εκμάθηση του σωστού τρόπου οδήγησης στους νεαρούς ποδηλάτες.
Στο τέλος της κάθε ημέρας πραγματοποιήθηκε κλήρωση 20 ποδηλατικών κρανών, τα οποία κέρδισαν ισάριθμοι τυχεροί, προσφορά του καταστήματος ibikes.eu του κυρίου Στρατούρη Ιεροθέου, του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος του Δήμου Μεγαρέων και των καταστημάτων Le roi και Bel air.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΡΩΝ "ΚΟΥΡΟΣ"