O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

οι θέσεις του δήμου για τις ιχθυοκαλλιέργειες - δελτίο τύπου

Χωρίς να υπάρχει διάθεση διαιώνισης του θέματος ως προς τις θέσεις του δήμου για τις υδατοκαλλιέργειες, παραθέτουμε την άποψη του δήμου ώστε ο καλόπιστος πολίτης να πληροφορηθεί τα πραγματικά γεγονότα.

Άλλωστε, στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Στέφανου Χίου «Μακελειό 2» το βράδυ του Σαββάτου 17/12/2011 στον σταθμό Κόντρα Τσάνελ αποδείχθηκε περίτρανα ότι η δημοτική αρχή με πρωτεργάτη τον ίδιο τον δήμαρχο έπραξε κατ’ αρχήν αυτό που έπρεπε με σοβαρότητα και τεκμηρίωση, από τότε δε, συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προσφυγές και μηνυτήριες αναφορές οι οποίες έχουν υποβληθεί από συλλογικούς φορείς και οργανώσεις.

Σε αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε πλήρη την άποψη και τοποθέτηση της δημοτικής αρχής όπως αυτή υπεβλήθη κατά την διάρκεια της διαβούλευσης για την επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση την 27/5/2011 η οποία καταλήγει ως εξής:

Προτείνεται η χωροθέτηση ΠΟΑΥ στο Δήμο Μεγαρέων, μόνο αφού ληφθούν υπόψη οι προαναφερθείσες πραγματικές συνθήκες, ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός ιχθυοκαλλιεργειών με γνώμονα την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, εάν αυτός είναι δυνατός. Ως προς τις εν δυνάμει, βάσει της επίμαχης ΚΥΑ, ΠΟΑΥ στις περιοχές της Ν. Περάμου (ΥΔΚ5) και τις Κακιάς Σκάλας (ΥΔΚ4) προτείνεται η κατάργησή τους, καθότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 7 της υπό διαβούλευσης ΚΥΑ.

Πλήρης η άποψη του δήμου βρίσκεται αναρτημένη στον δημοτικό διαδικτυακό τόπο www.megara.gr

τα σχόλια του δημάρχου κατά τη δημόσια διαβούλευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης εδώ