O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ανακοίνωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟYΡΓΩΝ - ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

syntonistikiepitropi@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 19.12.2011

Στον Πρόεδρο της Βουλής διαβίβασε στις 14.12.2011 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλαν κατά των οκτώ υπουργών που υπέγραψαν το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο «περί ευθύνης Υπουργών». Παρά την βαρυσήμαντη αυτή εξέλιξη, η οποία έγινε γνωστή σήμερα, ούτε ένας από τους καταμηνυθέντες Υπουργούς δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για να αντικρούσει τις καταγγελίες, ενώ το ΥΠΕΚΑ στις 16.12.2011 εξέδωσε ανακοίνωση, με τίτλο «Ερωτήσεις-Απαντήσεις σχετικά με το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις Υδατοκαλλιέργειες», στην οποία δεν λέει ούτε κουβέντα για τις καταγγελλόμενες ποινικές παραβάσεις των δύο Υπουργών του.


Αντίθετα, χωρίς να επικαλείται ούτε ένα συγκεκριμένο σημείο της ΚΥΑ, το ΥΠΕΚΑ επιστρατεύει το ψέμα και όλους τους γνωστούς μηχανισμούς προπαγάνδας για να κοροϊδέψει την κοινή γνώμη και να υπερασπιστεί τα πολιτικά και ποινικά αδικήματα στα οποία έχει υποπέσει. Η Επιτροπή δημοσιοποιεί αναλυτική απάντηση, με ονομαστική επίκληση όλων των σχετικών στοιχείων, σε όλα τα ψέματα του Υπουργείου Παραπληροφόρησης Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής – ΥΠΕΚΑ. Προκαλούμε τους κ. Υπουργούς, τους οποίους καταγγέλλουμε ανοικτά για τις μεθοδεύσεις με τις οποίες καταδικάζουν σε περιβαλλοντική και αναπτυξιακή καταστροφή της περιοχές μας και για τα ψέματα με τα οποία τις καλύπτουν, α) να μας πούνε ποια είναι τα συγκεκριμένα άρθρα της ΚΥΑ στα οποία βασίζεται η ανακοίνωσή τους και β) να ζητήσουν οι ίδιοι από τη Βουλή να εξεταστούν οι σε βάρος τους καταγγελίες.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση:



ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟYΡΓΩΝ - ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ! - 20.12