O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Το megara.org για τον καθαρισμό του Βουρκαρίου από ομάδα αμερικανών εθελοντών!


Εθελοντικός καθαρισμός βόρειας ακτής του Βουρκαρίου από ομάδα Αμερικανών μαθητών

Συμβολικός καθαρισμός της βόρειας ακτής του υγροβιότοπου Βουρκάρι πραγματοποιήθηκε από 45μελή ομάδα Αμερικανών μαθητών γυμνασίου και λυκείου οι οποίοι επισκέπτονται την χώρα μας.

Τη δράση υποστήριξε ο Δήμος Μεγαρέων ενώ τον συντονισμό είχε η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος».

Η επίσκεψη γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος "People to People Ambassador Programme" σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί μαθητές επισκέπτονται ξένες χώρες προκειμένου να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και να ξεφύγουν από το σύνδρομο ότι οι ΗΠΑ είναι το κέντρο της Γης.

Οι μαθητές προέρχονται από την πολιτεία της Νέας Υερσέης (New Jersey) και συνοδεύονται από 5 καθηγητές. Εκτός της Ελλάδας θα επισκεφθούν την Ιταλία και την Γαλλία όπου θα φιλοξενηθούν από οικογένειες για διάστημα 5 ημερών.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Αθανάσιος Δρένης, ο πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών «Κούρος» Δημήτρης Κατερινίτσας και μέλη της ομάδας.

Να προσθέσουμε στο ανωτέρω κατατοπιστικό ρεπορτάζ του megara.org ότι παραβρέθηκαν επίσης στη δράση αυτή στο Βουρκάρι, το μέλος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ κ. Σάντυ Κωνσταντινίδη η οποία είχε επωμιστεί με την οργανωτική πλευρά της δράσης (εκτός των άλλων μετέφερε και στο χώρο του καθαρισμού μαύρες σακούλες, γάντια μιας χρήσης και μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού), ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Δέσκος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και έκανε μια συνοπτική ενημέρωση για τη σημαντικότητα του υγροτόπου των Μεγάρων και τις προσπάθειες για τη νομική προστασία του μέσα στο τουριστικό λεοφωρείο που μετέφερε τους αμερικάνους εθελοντές, καθώς και εκπρόσωπος από τον Συντονιστικό Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου ο οποίος υπέδειξε τον χώρο που βάσει του διαθέσιμου χρόνου των εθελοντών, της προσβασιμότητάς του, των καιρικών συνθηκών, αλλά και της χρησιμότητάς του, θεωρήθηκε ως ο πλέον κατάλληλος για τη διενέργεια του καθαρισμού και παράλληλα συμμετείχε ενεργά σε αυτόν.