O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΕΛΠΕ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

Σε πρόσφατη επιστολή του ο Νομάρχης Δυτ. Αττικής κ. Α. Αρκουδάρης καλούσε τις διοικήσεις των Ελληνικών Πετρελαίων και της Χαλυβουργικής να μην προχωρήσουν σε επενδυτικά σχέδια τα οποία θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις Δυτικές Περιοχές. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα σχέδια της Χαλυβουργικής για κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 880 MW στις εγκαταστάσεις της, στην επέκταση των ΕΛΠΕ και τα σχέδια της ίδιας εταιρίας να εγκαταστήσει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390 MW στο Πέραμα Μεγάρων.
Σε απαντητική τους επιστολή τα ΕΛΠΕ αναφέρουν ότι η Διοίκηση της εταιρίας είχε υποβάλλει αίτηση άδειας παραγωγής προ επτά ετών και ότι στην συγκεκριμένη χρονική φάση 'δεν θεωρεί τη συγκεκριμένη επένδυση προτεραιότητα'. Αναφέρει επίσης οτι σε μελλοντικό επαναπροσδιορισμό της επενδυτικής της πολιτικής θα επιδιώξει και την συναίνεση των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών.
Σε ανακοίνωσή του ο Νομάρχης ανέφερε ότι η επιστολή των ΕΛΠΕ βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση....