O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

...o Γρ.Σταμούλης και η παράταξη "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" τάσσεται υπέρ του περιβάλλοντος και των απλών κατοίκων των Μεγάρων...




Ο Γρηγόρης Σταμούλης και ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ με δελτίο τύπου τάσσεται ανοιχτά υπέρ των συμφερόντων των απλών πολιτών και κατοίκων των Μεγάρων, υπέρ του περιβάλλοντος και κατά των ατομικών επιχειρησιακών συμφερόντων....

Αυτή είναι η πρώτη ανοιχτή και σαφής τοποθέτηση υπέρ της σωτηρίας του Βουρκαρίου από μέρους δημοτικής παράταξης των Μεγάρων. Είναι η πρώτη δημόσια θέση που διακρίνει ανάμεσα στο ατομικό όφελος και το συμφέρον όλου του Μεγαρικού λαού και τάσσεται με σαφήνεια υπέρ του δεύτερου...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ...ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ!




ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

(Δελτίο Τύπου)

ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ

Στον τοπικό τύπο δημοσιεύτηκε ευχαριστήριο της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΕΠΕ» με το οποίο «ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Μεγάρων, καθώς επίσης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ομόφωνη έγκριση της χορήγησης άδειας για την κατασκευή νέας μονάδας προκατασκευασμένων στοιχείων της εταιρείας», κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 24-2-2009.

Επειδή η λέξη «σύσσωμο» συμπεριλαμβάνει και εμένα ως Δημοτικό Σύμβουλο, πρέπει να διευκρινήσω τα παρακάτω:

ΠΡΩΤΟΝ: Απουσίαζα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Σ υμβουλίου στις 24-2-2009 για πολύ σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εάν ήμουν παρών δεν υπήρχε περίπτωση, να ψηφίσω θετικά αυτό το θέμα, διότι τέτοιες αποφάσεις όχι μόνο δεν προστατεύουν τον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου, όπως είναι χρέος όλων μας, αλλά απεναντίας τον υποβαθμίζουν και τον καταστρέφουν. Είναι γνωστό εξάλλου, πως υπάρχει και γνωμοδότηση του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΊΤΗ, που αναφέρει: «όσον αφορά συγκεκριμένα την οικολογικά ευαίσθητη περιοχή του Βουρκαρίου οι υπηρεσίες, που είναι υπεύθυνες για την χορήγηση οικοδομικών αδειών (Πολεοδομία Μεγάρων) ή αδειών ίδρυσης και λειτουργίας βιομηχανικών ή βιοτεχνικών μονάδων (σχετικές διευθύνσεις της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής), προτείνουμε να αρνούνται αιτιολογημένα τη χορήγησή τους, σύμφωνα με όσα αναλύθηκαν παραπάνω».

Είναι επίσης γνωστό, πως ο συνδυασμός ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ έχει ευαισθησία μεγάλη σε θέματα του περιβάλλοντος και συμμετέχει ενεργά σε όλους τους αγώνες των φορέων, που έχουν σκοπό και στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, διότι το περιβάλλον δεν έχει όρια και σύνορα και μας αφορά όλους.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»