O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Δελτίο τύπου της Δυναμικής Πορείας

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

(Δελτίο Τύπου)

ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 9 Απριλίου 2009, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από το ΠΑΣΧΑ, ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» Γρηγόρης Σταμούλης πρότεινε, να ληφθεί απόφαση, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι άπορες οικογένειες των Μεγάρων.

Η πρόταση ήταν, να δοθούν εφάπαξ εκατό (100) ευρώ ανά άπορη οικογένεια. Και τούτο διότι αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν οικογένειες, που δεν θα έχουν για το Πάσχα ούτε κόκκινα αυγά.

Με δεδομένο ότι στα Μέγαρα οι πραγματικά άπορες οικογένειες δεν θα είναι περισσότερες από 150- 200, η δαπάνη δεν θα υπερέβαινε τις 15-20.000 ευρώ. Ποσό ασήμαντο για τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου.

Κι όμως, αυτό το ασήμαντο ποσό η Διοίκηση του Δήμου δεν το ενέκρινε, για τις άπορες οικογένειες των Μεγάρων. Δεν ενέκρινε ένα ποσό, που θα τους έδινε μία ελάχιστη οικονομική ανάσα και θα τους έκανε, να χαρούν έστω και στοιχειωδώς την εορτή του Πάσχα.

Στην ίδια όμως συνεδρίαση, η ίδια διοίκηση ενέκρινε οικονομική ενίσχυση σε πολίτες και σε συλλόγους συνολικής αξίας 80.000 ευρώ περίπου. Υπόψη, πως σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίνονται, ομόφωνα, οικονομικές ενισχύσεις σε πολίτες και συλλόγους.

Από τα παραπάνω εύκολα μπορεί να βγάλει κανείς το συμπέρασμα, πως η άρνηση της διοίκησης του Δήμου, να εγκρίνει την οικονομική ενίσχυση των απόρων οικογενειών με ένα μικρό, συμβολικό ποσό, είναι άδικη, αδικαιολόγητη, απαράδεκτη και κοινωνικά αναίσθητη.

Είναι βέβαια δυνατόν, να δοθούν δύο εξηγήσεις για την μη έγκριση.

ΠΡΩΤΗ: Επειδή η πρόταση έγινε από την αντιπολίτευση (ιδιαίτερα βέβαια από τον Σταμούλη). Δεν δέχονται ούτε προτάσεις, ούτε παρατηρήσεις. Αυτοί τα ξέρουν όλα και όλα τα κάνουν άριστα!

ΔΕΥΤΕΡΗ: Επειδή με την απόφαση αυτή θα ήσαν αναγκασμένοι να μοιράσουν χρήματα στις άπορες οικογένειες χωρίς καμία εξαίρεση. Άρα και σε αυτές, που δεν θεωρούν «δικές» τους και μάλιστα χωρίς να τους παρακαλέσει κανείς. Ενώ έχουν άλλο σύστημα να δίδουν οικονομικές ενισχύσεις. Οι πολίτες ή τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων πρέπει, να περάσουν πολλές φορές από τα γραφεία Δημάρχου – Αντιδημάρχων, να χιλιοπαρακαλέσουν, να χιλιοϋποχρεωθούν και μετά ενδεχομένως να πάρουν την όποια οικονομική ενίσχυση.

Έτσι λοιπόν υποχρεώνουν τους πολίτες και τους συλλόγους και τους δημιουργούν την εντύπωση, πως τα χρήματα τα δίνει ο κ. Στρατιώτης ή οι Αντιδήμαρχοι και επομένως καλλιεργούν και «πελατειακές» σχέσεις. Εξ αυτού του γεγονότος βγαίνουν και οι ανακοινώσεις του τύπου: «Ο τάδε σύλλογος ευχαριστεί το Δήμαρχο για την οικονομική ενίσχυση κλπ».

Στην πραγματικότητα όμως τα χρήματα είναι του μεγαρικού λαού και τα έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος ούτε καν ψηφίζει.

Εκ του Γραφείου Τύπου

της «ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»