O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

....για την αποκατάσταση των πραγμάτων...για την στάση του δημοτικού συμβούλου κ.Γ.Παπαβασίλη


Για την αποκατάσταση των πραγμάτων…

Aπό τα πρακτικά της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγάρων της 24/02/2009 όπου συζητήθηκαν ως θέματα: α) η λήψη μέτρων για την προστασία της ευρύτερης περιοχής του Βουρκαρίου και β) η γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής έκθεσης μονάδας κατασκευής προκατασκευασμένων δομικών στοιχείων της Ι. Καλλέργης ΕΠΕ στη θέση Αλμύρες Βουρκαρίου, διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ότι οι «πρωτοφανείς» αποφάσεις που πάρθηκαν δεν ήταν ευτυχώς ομόφωνες, αλλά κατά πλειοψηφία.

Για το πρώτο θέμα, όπου αποφασίστηκε η προστασία του Βουρκαρίου μέσω της τοποθέτησης ενός παρατηρητηρίου πουλιών και της κατασκευή περίφραξης κατά μήκος του αιγιαλού, υπήρξε απόλυτη καταψήφιση των μέτρων αυτών από τον δημοτικό σύμβουλο Κο Γεώργιο Παπαβασίλη με το αιτιολογικό ότι από μόνα τους είναι ελλειπή και δεν αφορούν σε μέτρα προστασίας της ευρύτερης περιοχής του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου. (αποφ. ΔΣ 101/2009)

Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κος Γεώργιος Παπαβασίλης διαφοροποιήθηκε και στο δεύτερο θέμα που αφορούσε σε γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής έκθεσης μονάδας κατασκευής προκατασκευασμένων δομικών στοιχείων της Ι. Καλλέργης ΕΠΕ στη θέση Αλμύρες Βουρκαρίου, ψηφίζοντας λευκό. (αποφ. ΔΣ 102/2009)