O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

...το ΣτΕ δίνει το 'πράσινο φώς' στα ΕΛΠΕ και την Χαλυβουργική....


Σε ανακοίνωσή της η 'Επιτροπή Αγώνα αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία δίνεται το πράσινο φως στα ΕΛΠΕ για επεκτάσεις και στην Χαλυβουργική για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής:
....

Με πρωτοφανείς διαδικασίες εξπρές - και σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα ίδια τα ΕΛΠΕ στον τύπο- η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη «κεκλεισμένων των θυρών», απέρριψε με πλειοψηφία 15-10 τις προσφυγές των τεσσάρων δήμων (Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Νέας Περάμου) ενάντια στις επεκτάσεις της Πετρόλα (ΕΛΠΕ), δίνοντας το πράσινο φως στα ΕΛΠΕ για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Η απόφαση αυτή, ανεξάρτητα από το σκεπτικό της, το οποίο σύντομα θα γνωρίσουμε όταν εκδοθεί:

  • Επιτρέπει στην ΠΕΤΡΟΛΑ την εκπομπή 1,5 εκατ. κυβικών μέτρων την ώρα αερίων στον ουρανό του Θριάσιου.
  • Επιτρέπει τον διπλασιασμό των εκπομπών Πτητικών Υδρογονανθράκων του διυλιστηρίου και την σοβαρή αύξηση του παραγόμενου όζοντος , του κύριου ρύπου που πλήττει το Θριάσιο αλλά και το Λεκανοπέδιο ολόκληρο.
  • Επιτρέπει την αύξηση κατά 350% των εκπομπών του Διοξειδίου του Άνθρακος από το Διυλιστήριο που θα ανέλθει στους 950.000 τόνους ετησίως.
  • Επιτρέπει την γιγάντωση και εδαφική επέκταση του ρυπογόνου διυλιστηρίου σε απόσταση αναπνοής από την αποθήκη πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ!
  • Επιτρέπει τις συνέχιση της ρυπογόνου λειτουργίας του διυλιστηρίου με τις συνεχείς διαρροές και την περαιτέρω υφαλμύρωση και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
  • Επιτρέπει την διαρκή επεκτασιμότητα του διυλιστηρίου.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο:
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_196gspshwhb