O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

...τριτοκοσμικές εικονες στον Σπερχειό...


...

Μέλη της Κίνησης Πολιτών «ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS» πραγματοποίησαν χθες, 21 Ιουνίου, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο "τρίγωνο της αμαρτίας": στους σκουπιδότοπους και στον Βιολογικό Καθαρισμό Σπερχειάδας και Μακρακώμης και στον Αγωγό των Λυμάτων της Μακρακώμης, μέσω του οποίου ρίχνει τα λύματά της η πόλη απευθείας στον Σπερχειό.

Εικόνες πραγματικά τριτοκοσμικές. Την ίδια εικόνα συναντήσαμε στην Κατμαντού στο Νεπάλ, όπου πραγματικά δεν υπήρχαν υποδομές καθαριότητας και όλες οι βρωμιές, σκουπίδια και λύματα, οδηγούνταν στο ποτάμι, που ήταν βέβαια κατάμαυρο. Κι εδώ έχουμε παντελή έλλειψη υποδομών. Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι να τα ρίχνουμε στο ποτάμι. Έφτιαξαν έναν βιολογικό καθαρισμό "για την απορρόφηση των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και η διάθεση των λυμάτων της πόλης γίνεται απευθείας στο ποτάμι χωρίς καμιά επεξεργασία, εκτός αυτής που αναγκάζεται να κάνει η φύση δηλαδή να τα "φιλοξενεί" στον υπόγειο υδροφόρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...


διαβάστε όλη την ανακοίνωση στο:
http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_204fhxgrjfj