O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

....επεκτάσεις σχεδιάζονται στην Ρεβυθούσα...



Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα στον τύπο σχεδιάζονται σημαντικές επεκτάσεις στην Ρεβυθούσα. Συγκεκριμένα ...'Ανατέθηκε στη γαλλική μελετητική εταιρεία Sofregaz κατόπιν της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, η εκπόνηση τεχνικής μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα. ....Στη μελέτη θα εξεταστεί η σκοπιμότητα για την εγκατάσταση 3ης δεξαμενής LNG στη Ρεβυθούσα που θα αυξήσει σημαντικά την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού, η περαιτέρω αύξηση του ρυθμού αεριοποίησης (send-outrate) κατά περίπου 40% και η παροχή δυνατότητας φόρτωσης βυτιοφόρων LNG (Track Unloading Facilities)....'


διαβάστε λεπτομέρειες στο:



Τελικά μας ενδιαφέρουν όλες αυτές οι εξελίξεις στο νησί; ...εμείς νομίζουμε ότι μας αφορούν και πολύ μάλιστα!
Η βιομηχανική αυτή δραστηριότητα
  • επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ατμοσφαιρικό περιβάλλον της περιοχής
  • επιβαρύνει με αυξημένη κίνηση τους προβληματικούς οδικούς άξονες
  • προσθέτει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους σε περίπτωση ατυχήματος
  • δημιουργεί πιέσεις για επέκταση βιομηχανικών εγκαταστάσεων
Είναι ανάγκη, και το έχουμε τονίσει αρκετές φορές από αυτό τον ιστότοπο, να απαιτήσουμε από την πολιτεία να σταματήσει η όποια περαιτέρω βιομηχανική δραστηριότητα στην παραλιακή ζώνη!
Οι γειτονικοί δήμοι (Μεγάρων, Ν.Περάμου, Σαλαμίνας) θα πρέπει να συντονιστούν και να απαιτήσουν να μπει ένα τέρμα στην επέκταση ή εγκατάσταση της όποιας άλλης βιομηχανικής δραστηριότητας...να θεωρηθεί η Ρεβυθούσα η τελευταία θυσία της περιοχής...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!