O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Για 4η φορά στο αυτόφωρο για επεμβάσεις στον Λόφο της Βλύχας ! Μηνύσεις από το Αστυνομικό Τμήμα και το Δασονομείο Ελευσίνας


Για 4η φορά στο αυτόφωρο για επεμβάσεις στον Λόφο της Βλύχας !

Μηνύσεις από το Αστυνομικό Τμήμα και το Δασονομείο Ελευσίνας .

Κατά παράβαση κάθε ίχνους νομιμότητας χθες το πρωΐ τα ΕΛΠΕ, παρά την γενική διακοπή και απαγόρευση εργασιών που έχει επιβληθεί από τις 23 Ιουνίου, μέσω του υπεργολάβου ΑΚΤΩΡΑ, επεχείρησαν να επέμβουν εκ νέου στον Λόφο της Βλύχας για νέες παράνομες χωματουργικές εργασίες και αποθέσεις μπαζών.

Τα μπάζα προέρχονταν από τον χώρο επέκτασης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ και μεταφέρονταν με φορτηγά της εταιρίας ΖΑΝΤΙΔΗΣ .

Χάρις στις έγκαιρες και συντονισμένες ενέργειες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ειδοποιήθηκαν αμέσως όλες οι αρχές .

Το Αστυνομικό Τμήμα συνέλαβε τον Υπεύθυνο της εταιρίας ΑΚΤΩΡ για τον οποίο κίνησε αυτεπάγγελτα τη διαδικασία του αυτόφωρου. Μήνυση κατά των υπευθύνων υπεβλήθη και από το Δασονομείο Ελευσίνας.

Με απίστευτο θράσος, λίγη ώρα μετά την σύλληψη του Υπευθύνου της εταιρίας, επιχειρήθηκε εκ νέου η απόρριψη μπαζών στον χώρο. Η ενέργεια αυτή έγινε αντιληπτή από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ . Οι χειριστές των μηχανημάτων και οι Υπεύθυνοι ετράπησαν σε άτακτη φυγή λίγο πριν καταφθάσει εκ νέου το περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος. Οι εργασίες διεκόπησαν στις 2 το μεσημέρι.

Είναι η 4η φορά που στελέχη είτε της ΠΕΤΡΟΛΑ είτε του ΑΚΤΩΡΑ οδηγούνται στο αυτόφωρο για παράνομες εργασίες που προκαλούν ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές βλάβες στον Λόφο της Βλύχας .

Τέλος, τα εκατοντάδες δρομολόγια με μπάζα που εκτελούν τα φορτηγά της εταιρίας ΖΑΝΤΙΔΗΣ έχουν μετατρέψει σε κόλαση την ζωή των κατοίκων της συνοικίας ΜΠΛΟΚΟ χωρίς καμία αρχή να επεμβαίνει.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_240f5bzj36h