O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτροπή Αγώνα Ελευσίνας:Σφραγίστε τώρα το παράνομο εργοτάξιο του ΑΚΤΟΡΑ στην Βλύχα


στην ανακοίνωση αναφέρεται:


Σφραγίστε τώρα το παράνομο εργοτάξιο του ΑΚΤΟΡΑ στην Βλύχα!

Άμεση αποκατάσταση του Λόφου της Βλύχας

από τις παράνομες επιχωματώσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο ύστερα από 6 καταγγελίες και αναφορές μας οι υπηρεσίες της Νομαρχίας διαπίστωσαν ότι οι εργοταξιακές εγκαταστάσεις της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στην Βλύχα είναι παντελώς παράνομες : χωρίς άδεια εγκατάστασης, χωρίς άδεια λειτουργίας και πολεοδομικά αυθαίρετες. (Επισυνάπτονται δύο έγγραφα των Νομαρχιακών Υπηρεσιών).

Κατά παράβαση των Περιβαλλοντικών Όρων του διυλιστηρίου η εταιρία ΑΚΤΩΡ, ενεργώντας για λογαριασμό της ΠΕΤΡΟΛΑ, μετέφερε χιλιάδες τόνους μπάζα και χώματα από τον χώρο της επέκτασης του διυλιστηρίου και τα απέρριψε στον Λόφο της Βλύχας και μάλιστα σε έκταση δασική και σε περιοχή που από τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια Ελευσίνας και Μάνδρας καθορίζεται ως χώρος πρασίνου. Επίσης, στο κενό έπεσε η παραπλανητική προσπάθεια να εμφανίσουν τις επιχωματώσεις ως «διαμορφώσεις» με σκοπό την εγκατάσταση … φωτοβολταϊκών συστημάτων!...


διαβάστε περισσότερα στο:

http://docs.google.com/View?id=dfqvj2pk_255fqs6thfs