O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ!

Σ' αυτές τις εκλογές όλα τα κόμματα αφιέρωσαν μικρό ή μεγάλο μέρος του χρόνου τους στα ζητήματα του περιβάλλοντος και της οικολογίας. Με διαφορετικές βέβαια προσεγγίσεις και διαφορετικά αναλυτικά εργαλεία κατά περίπτωση.
Θεωρούμε φυσικά αυτό το γεγονός ως μια θετική εξέλιξη. Ελπιδοφόρο μήνυμα, που τονίζει την ανάγκη ώστε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα να λάβουν τη θέση που τους αρμόζει στο δημόσιο διάλογο και την πολιτική πρακτική.

Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η πολιτική πρωτίστως δεν είναι αυτό που διακηρύσσεις και προβάλλεις αλλά αυτό που εφαρμόζεις και πράττεις. Και για μας τους πολίτες πολιτική είναι αυτό που ζούμε, αυτό που βιώνουμε, αυτό που αισθανόμαστε!

Τα κόμματα λοιπόν θα κριθούν από τη Δευτέρα και μετά, γι αυτό που θα κάνουν! Θα κριθούν για τις πολιτικές που θα εφαρμόσουν και σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομαρχίας, Δήμου και σε επίπεδο γειτονιάς! Γιατί τα κόμματα έχουν ή υποστηρίζουν και τις κατά τόπους δημοτικές αρχές. Και φυσικά έχουν ευθύνη και για τις πολιτικές και για την πρακτική αυτών των διοικήσεων!

Εκεί θα κριθούν τελικά όλοι! Γιατί οι πράξεις των δημοτικών αρχών εφαρμόζουν και εξειδικεύουν (ή έτσι πρέπει να είναι) και τις γενικές περιβαλλοντικές διακηρύξεις των κομμάτων που τις υποστηρίζουν!

Εδώ θα είμαστε όλοι μας και από την Δευτέρα! Στα Μέγαρα (όπως και παντού) υπάρχουν ανοιχτά οικολογικά ζητήματα. Μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που ζητούν λύσεις! Το τεράστιο ζήτημα της προστασίας του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου είναι ένα από τα προεξάρχοντα!

ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!