O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

έκκληση απο Μεγαρείς για την διάσωση του υγροβιότοπου της Ψάθας!

αντιγράφουμε απο το ιστολόγιο megaramme:

Η ευαισθησία της κυρίας Μπιρμπίλη είναι τεράστια για τα οικολογικά θέματα. Γι΄ αυτό και μέσα από το δικό μας blog κάνουμε έκκληση: να βάλει φραγμό στην παράνομη δόμηση και καταπάτηση του υδροβιότοπου της Ψάθας. Εκατοντάδες στρέμματα επιχωματώνονται χωρίς η πολιτεία, οι όμοροι δήμοι, η νομαρχία να λαμβάνουν κανένα μέτρο. Κάποτε η Ψάθα ήταν μια απέραντη λίμνη, βουρκάρι που φιλοξενούνταν χιλιάδες άγρια πουλιά, άγριες νεροχελώνες και μικρά ψάρια. Τώρα καθημερινά την μπαζώνουν. Ως πότε θα διαπράττεται αυτό το έγκλημα; Ας πάει η κυρία υπουργός μια βόλτα στην περιοχή και ας θεσπίσει νομικό πλαίσιο. Ποιοι έδιναν τόσα χρόνια άδειες στους επιχειρηματίες να χτίσουν στον αχαρακτήριστο {έτσι τους βολεύει πάντα} υδροβιότοπο της περιοχής; Με γυμνό μάτι φαίνεται το έγκλημα που γίνεται εκεί!

http://megaramme.blogspot.com/2010/02/blog-post_27.html

...φυσικά εμείς εδώ στο Βουρκάρι Μεγάρων επικροτούμε την έκκληση και συγχαίρουμε τους συντάκτες του ιστολογίου για την πρωτοβουλία!
Καμία πια ανοχή σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας....