O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

...θεατρικό δρώμενο στα πλαίσια των εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών...

" Η τέχνη εισάγει στη θεραπεία της τοξικοεξάρτησης νέους συμβολισμούς και μέσα από βιωματικές διαδικασίες βοηθά τον θεραπευόμενο να δημιουργήσει μια καινούργια σχέση με τον εαυτό του και τον κόσμο. Ειδικότερα η δραματοθεραπεία χρησιμοποιεί το δράμα, τη μεταφορά και το συμβολισμό με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, την θεραπεία και την αλλαγή. Η θεραπευτική παράσταση είναι η διεργασία την οποία συνθέτουν ο προσδιορισμός των αναγκών, η πρόβα, η παρουσίαση και η απεμπλοκή στο πλαίσιο της δραματοθεραπείας."

Την Τετάρτη 14/4/2010 παρουσιάστηκε στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στα πλαίσια του 8ημέρου των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον αγώνα κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών υπό τον γενικό τίτλο:''ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ", το θεατρικό δρώμενο " Ο μάγος του Οζ" από ομάδα προεπανένταξης του θεραπευτικού προγράμματος "ΘΗΣΕΑΣ" του Δήμου Καλλιθέας.

Φωτογραφία 1: Από την σύντομη ομιλία για την δραματοθεραπεία, με τις κυρίες Κρασανάκη Εμμανουέλα και Βάββα Βίκυ
Φωτογραφίες 2, 3: Σκηνές από την θεατρική παράσταση
Φωτογραφίες 4, 5: Ενημερωτικό φυλλάδιο από τον Σύλογο Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης (Σ.Α.Τ.), που παρέχει στήριξη στις οικογένειες των χρηστών.