O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

απο το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στο Βουρκάρι



...και φυσικά παρόντες και οι φίλοι του "Φορέα των Συλλόγων για την Προστασία του Βουρκαρίου"...

το http://megaramme.blogspot.com έγραψε με αφορμή το πανηγύρι:

Πλήθος κόσμου για μια ακόμα χρονία συνέρρευσε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας στο ιστορικό Τοίχος της περιοχής. Πολίτες από τα Μέγαρα, την Σαλαμίνα αλλά και τη Νέα Πέραμο βρέθηκαν στην περιοχή και στο πανηγύρι της Αγίας Τριάδας για προσκύνημα και περπάτημα στο πανέμορφο τοπίο. Υπενθυμίζουμε πως η περιοχή χάρη στις ενέργειες και το πείσμα των κατοίκων της περιοχής, έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμου όλο το χρόνο, ενώ μέσω του blog Vourkari η περιοχή διαφημίστηκε όσο καμιά άλλη στην περιοχή μας.
Πρέπει επίσης να τονίσουμε τις σπουδαίες ενέργιες που έκαναν οι σύλλογοι της περιοχής, όπου και προστάτευσαν από τους εγκληματίες του περιβάλλοντος την ευαίσθητη περιοχή με την σπουδαία βιοποικιλότητα.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...


απάντηση απο vourkari.blogspot.com

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σας λόγια μα ακόμα περισσότερο για την ευαισθησία που δείχνετε και την προβολή που παρέχετε για την ανάδειξη των περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής.
Η προστασία του τόπου μας είναι κοινή ευθύνη και υποχρέωση! Είμαστε σίγουροι ότι η αγάπη των Μεγαριτών για τον τόπο θα μας κάνει δυνατούς και επίμονους να τον προστατέψουμε, να τον βελτιώσουμε και να τον αναδείξουμε! Μακριά από μικροσυμφέροντα και ρηχές ατομικές επιδιώξεις!
Θα παραδώσουμε στα παιδιά μας τα Μέγαρα καλύτερα, ομορφότερα, καθαρότερα απ ότι τα παραλάβαμε! Αυτή είναι μια υπόσχεση που πρέπει να μας ενώνει!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!