O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

απο τις δράσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας


Στην ανασκόπηση των δράσεων διατήρησης της Ορνιθολογικής για το 2009, περιγράφονται με συνοπτικό τρόπο οι κύριες δράσεις διατήρησης που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2009 ομαδοποιημένες σε γενικές ενότητες, ενώ σε κάθε δράση περιλαμβάνεται και αγγλική περίληψη. Το 2009 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Ορνιθολογική, αφού κατά τη διάρκειά του υλοποιήθηκαν ή ξεκίνησε η υλοποίηση πολύ σημαντικών και μεγάλων προγραμμάτων/ δράσεων. Στις δράσεις που ολοκληρώθηκαν το 2009 περιλαμβάνονται εκδόσεις και προγράμματα ιδιαίτερα σημαντικά για το δίκτυο των ελληνικών IBA και ΖΕΠ, προγράμματα διατήρησης απειλούμενων ειδών, όπως τα θαλασσοπούλια, η Νανόχηνα και ο Ασπροπάρης, δράσεις έρευνας και παρακολούθησης ειδών και περιοχών, εθελοντικά προγράμματα καταγραφών, δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε προστατευόμενες περιοχές, πολιτική και τοπικές συνεργασίες, καθώς και ερευνητικές εργασίες και διατριβές με την υποστήριξη της Ορνιθολογικής.
Στη βιβλιοθήκη της νέας ιστοσελίδας της Ορνιθολογικής αναρτήθηκε η έκδοση της Ορνιθολογικής "Δράσεις για τη Διατήρηση των Πουλιών 2009".
Μπορείτε να βρείτε ένα άρθρο για κάθε πρόγραμμα και να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Ορνιθολογικής.
http://files.ornithologiki.gr/docs/HOS_CONSERVATION%20REVIEW_2009_SC.pdf