O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ο ορισμός της τραγικής αντίφασης στο Βουρκάρι ....

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν με ένα τραγικό τρόπο την αντιφατική πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στον υγρότοπο του Βουρκαρίου. Από την μια μεριά η φύση με την απαράμιλλη ομορφιά της αποτυπωμένη στο όμορφο αυτό φοινικόπτερο. Από την άλλη η αποτρόπαια παραβίαση της φύσης από την εισβολή της βιομηχανικής ζώνης στον τόπο τροφοληψίας και ανάπαυσης των πουλιών στον υγρότοπο του Βουρκαρίου. Τον βιασμό συμπληρώνουν φυσικά και τα μπάζα που έχουν πεταχτεί εδώ, πριν πολλά χρόνια και που δεν έχουν συγκινήσει καμία δημόσια τοπική αρχή, τουλάχιστον για την απομάκρυνσή τους.

Την αντίφαση αυτή αγωνιζόμαστε τα τελευταία χρόνια να λύσουμε προς όφελος της φύσης και της ομορφιάς. Που σε τελευταία ανάλυση είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Αυτός είναι ο τόπος μας, η Μεγαρική γή. Ανήκει σε όλους μας και όχι στους λίγους που επιζητούν το προσωπικό ατομικό όφελος. Σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, σε βάρος όλων μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Μεγαρίδα και αυτόν το πανέμορφο τόπο του υγροτόπου του Βουρκαρίου. Αγωνιζόμαστε για την νομοθετική θέσπιση μέτρων προστασίας του υγροτόπου των Μεγάρων. Η φωνή μας πλέον ακούγεται πιο δυνατή παντού. Και βάσιμα πιστεύουμε σε δικαίωση σύντομα...