O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ - ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΥΘΟΣ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;


«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται αποδέκτης της αγωνίας γονιών αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών, οι οποίοι είναι φοβισμένοι λόγω της φημολογίας για την ύπαρξη οργανωμένων κυκλωμάτων αρπαγής-απαγωγής παιδιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια συνεχή αναπαραγωγή ανεπιβεβαίωτων περιστατικών με κοινή υπόθεση αλλά με διαφορετική εκδοχή (περιοχή δράσης, περιγραφή οχήματος απαγωγέων, καταγωγή απαγωγέων κ.ά).

Σκοπός του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η πρόληψη των φαινομένων της εξαφάνισης και της αρπαγής / απαγωγής παιδιών, η άμεση και ουσιαστική συμβολή στις προσπάθειες εντοπισμού εξαφανισμένων παιδιών, η παροχή στήριξης σε ανήλικους θύματα και στις οικογένειές τους. Για την υλοποίηση του σκοπού αυτού, έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, από τις οποίες έχει ενημερωθεί ότι ουδέποτε έχει καταγραφεί έως σήμερα κύκλωμα αρπαγής - απαγωγής παιδιών στη χώρα μας.


Δυστυχώς, η προσπάθεια κάποιων επιτηδείων να εκμεταλλευθούν την ευαισθησία του κόσμου για τα παιδιά έχει ως απώτερο σκοπό να προκαλούν φόβο και πανικό στους ανυποψίαστους πολίτες.


«
To Χαμόγελο Του Παιδιού», αποδοκιμάζει τις πράξεις αυτές οι οποίες μειώνουν τη σοβαρότητα ενδεχομένων πραγματικών περιστατικών, και εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να μην αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις προτού διασταυρώσουν την εγκυρότητα τέτοιων μηνυμάτων.

διαβάστε και εδώ