O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

απο την συνάντηση για την προστασία της Πάρνηθας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση για την Πάρνηθα στο Πνευματικό Κέντρο στους Θρακομακεδόνες που είχε προγραμματίσει το Δίκτυο Πολιτών για την Προστασία της Πάρνηθας (ΔΠΠΠ).
Παρά το κρύο, τον πάγο στους δρόμους, τη στάση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Οι συντονιστές του ΔΠΠΠ είχαν συμβουλευτεί το Μετεωρολογικό Δελτίο αλλά έχοντας ως αρχή ότι «οι άνθρωποι πρέπει να προσαρμοστούν στη φύση» δεν ακύρωσαν τη συνάντηση.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πάγος στο δρόμο υποχρέωσε πολλούς οδηγούς να σταθμεύσουν τα Ι.Χ. αρκετά μακρύτερα από το χώρο της συνάντησης και περπατήσουν για να φτάσουν στο Πνευματικό Κέντρο.

Εκτός από τις προγραμματισμένες εισηγήσεις, που αποδείχτηκαν ιδιαίτερα τεκμηριωμένες και πολύτιμες, πήραν το λόγο και άλλοι πολίτες και συνέβαλαν στον εμπλουτισμό των θέσεων και των προτάσεων για την προστασία της Πάρνηθας.

Οι εισηγήσεις των ομιλητών θα αναρτηθούν στο blog proparnitha.
Αμέσως μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εργασίας για να α) αξιοποιηθούν οι προτάσεις που κατατέθηκαν και να υποβληθούν στους αρμόδιους φορείς β) καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης την επόμενη περίοδο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ΔΠΠΠ ας στείλουν μήνυμα στο p.parnitha@gmail.com

διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο φικικό μπλόγκ του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδώ