O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Σπίθας Μεγάρων


Η πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Σπίθας Μεγάρων έγινε την Κυριακή 16 Ιανουαρίου. Η συγκέντρωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του οργανωτικού στόχου που έχει ήδη τεθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη και εστιάζεται στην θεσμοθετημένη κατάκτηση της Άμεσης Δημοκρατίας καθώς η λειτουργία αυτή αποτελεί την βάση για την πρόοδο της κοινωνίας μας. Η σημερινή τεχνολογία με τα ιδιαίτερα της χαρακτηριστικά και εργαλεία, καθώς επίσης και η οργάνωση σε μικροκοινωνικό επίπεδο μπορούν να επαναφέρουν πάλι στο προσκήνιο την Άμεση Δημοκρατία.
Έτσι, στην συγκέντρωση που έγινε μετά την σύντομη ενημέρωση από τον Δημήτρη Πλαταρά για την Σπίθα και το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, δόθηκε βήμα και λόγος σε όλους τους παρευρισκόμενους, για να εκφράσουν δημοκρατικά την άποψή τους και να προτείνουν δράσεις. Οι τοποθετήσεις που έγιναν για τα θέματα που ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία σήμερα, όπως η οικονομική ανέχεια, η ανεργία, η μείωση του κοινωνικού κράτους και κατ’ επέκταση των κοινωνικών παροχών του, η «παράξενη» αδιαφορία για τα εθνικά μας συμφέροντα, έδειξαν όχι μόνο ανησυχία αλλά και μια οργή η οποία διογκώνεται καθημερινώς.
Κατόπιν προτάσεως αποφασίστηκε η συγκρότηση προσωρινής τοπικής επιτροπής η οποία αποτελείται από τους εξής:
Δημήτρης Παπανίκος
Δημήτρης Πλαταράς
Κώστας Σιάπος
Νικολέτα Σταυράκη
Βασιλική Χαλόφτη
Στόχος είναι κατ’ αρχάς η διεύρυνση της συμμετοχής των συμπολιτών μας στην Σπίθα, η ενημέρωση για τις δράσεις αλλά και η συμμετοχή σε δράσεις των τοπικών Σπιθών (η επόμενη συγκέντρωση των Σπιθών Αττικής, θα γίνει την επόμενη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 11:00 πμ, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256).
Ήδη λειτουργεί στο διαδίκτυο ιστολόγιο της Σπίθας Μεγάρων στην διεύθυνση www.megara-spitha.blogspot.com όπου μπορούν όλοι να ενημερώνονται για τις επόμενες κινήσεις του κινήματός μας αλλά και να αποκτούν πληροφόρηση που δεν μπορούν να αποκτήσουν από τα κοινά ΜΜΕ.

Για την Τοπική Επιτροπή της Σπίθας
Δημήτρης Πλαταράς