O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε αυτό το βίντεο!... ελευθερία στο διαδίκτυο ...ελευθερία στους υπολογιστές μας!


tvxs.gr | Η επανάσταση του ανοιχτού λογισμικού


Ήμουν στην Agenda 2000 κι ένας από τους ανθρώπους εκεί ήταν ο Craig Mundie, που είναι υψηλόβαθμος στη Microsoft, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων ή κάτι τέτοιο. Δεν τον είχα συναντήσει όταν τον πρωτοείδα από κοντά σε ένα ασανσέρ. Είδα το σήμα που φορούσε και του είπα: «Βλέπω δουλεύετε για την Microsoft». Με κοίταξε και απάντησε: «Α, ναι. Κι εσύ με τι ασχολείσαι;» Μου φάνηκε περιφρονητικός... Ξέρεις, το αρχέτυπο του κουστουμάτου που «εξετάζει» έναν ατημέλητο χάκερ... Κι έτσι τον κοίταξα έντονα και του είπα, «Είμαι ο χειρότερός σου εφιάλτης».

Eric Raymond

Το ντοκιμαντέρ του 2001 Revolution OS εξιστορεί την εικοσαετή ιστορία του GNU, του Linux και του ανοιχτού κώδικα. Κεντρικός πρωταγωνιστής ο εικονιζόμενος Richard Matthew Stallman, ιδρυτής του κινήματος ελεύθερου λογισμικού και ακτιβιστής υπέρ της ελεύθερης διακίνησής του.

Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών καταγράφεται η πορεία του ελεύθερου λογισμικού, από την πρώτη ανταρσία ενάντια στη διοίκηση του διάσημου αμερικανικού τεχνολογικού ινστιτούτου MIT μέχρι τα σημερινά ελεύθερα προϊόντα της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας - κώδικες μέσα από τους οποίους ενδεχομένως προβάλλεται το ντοκιμαντέρ αυτό στις οθόνες των αναγνωστών.