O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μέλος του Φορέα (71 ετών) εν δράσει!!

Σάββατο 12/02/11 και καθώς τα νερά στο Βουρκάρι έχουν τραβηχτεί προς τα μέσα, αποκαλύπτουν δύο ξεχασμένα λάστιχα αυτοκινήτων. Αμέσως ενεργοποιείται το 71 ετών μέλος του Φορέα Προστασίας Βουρκαρίου για την αποκομιδή τους...!!
Το πρώτο λάστιχο βρίσκεται κοντά στην ακτή και είναι σχετικά εύκολο να απομακρυνθεί με τον αυτοσχέδιο τρόπο της φωτογραφίας:



Το δεύτερο όμως βρίσκεται αρκετά μακρύτερα μέσα στο Βουρκάρι... Αλλά κι εδώ εφαρμόζεται ένας νέος και εξίσου αποτελεσματικός αυτοσχέδιος τρόπος αποκομιδής του:






Η επιχείρηση καθαρισμού του Βουρκαρίου, από τα δύο ξεχασμένα λάστιχα που βρίσκονταν στην θαλάσσια περιοχή του, έχει τελειώσει με απόλυτη επιτυχία!! Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ο κυρ Ηλίας προέβει αυθόρμητα στην παραπάνω δράση, όντας καρδιοπαθής, φορώντας μάλιστα κατά την ώρα των εργασιών αυτών ειδικό μηχάνημα holder έπειτα από σύσταση γνωστού καρδιολόγου των Μεγάρων!!
Δεν έχουμε παρά να τον ευχαριστήσουμε ειλικρινά για την ευαισθησία του και το παράδειγμά του...
Υ.Σ: Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τυχαία από πολύ νεότερο μέλος του Φορέα που βρίσκονταν στην περιοχή για παρατήρηση και φωτογράφιση πουλιών, το οποίο μάλιστα λόγω της μη κατάλληλης ενδυμασίας του δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ενεργά στον καθαρισμό.