O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΛΟΓΩ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΥΜΠΛΟΚΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

http://aftodioikisi.gr

Την αποχώρησή της από το ΧΥΤΑ Φυλής μέχρι να αποκατασταθεί η έννομη τάξη αποφάσισε η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων.

Αιτία, όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε η εταιρεία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ - ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., στον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλία Λιακόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ Νίκο Χιωτάκη είναι «η ένοπλη συμπλοκή που έλαβε χώρα σήμερα (σ.σ. χθες) μεταξύ δύο ομάδων αθιγγάνων» εντός του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα «οι χειριστές των μηχανημάτων μας.... να παρέχουν τις υπηρεσίες τους υπό την ανταλλαγή πυροβολισμών, με τις σφαίρες των όπλων να περνούν πάνω από τα μηχανήματά τους»!!!...

Καμία επέμβαση από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή ειδοποιήθηκε η Αστυνομία «η οποία όμως μέχρι τη σύνταξη της παρούσας δεν έχει εμφανιστεί. Βάσει των ανωτέρω θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη ληφθείσα απόφασή μας, επιβεβλημένη από τις δυσμενείς υφιστάμενες συνθήκες στο χώρο, περί διακοπής παροχής υπηρεσιών μας έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση και απομακρυνθούν αρμοδίως οι αθίγγανοι».

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση με την παρουσία τσιγγάνων στο ΧΥΤΑ Φυλής δεν είναι νέα, καθώς ομάδες τσιγγάνων βρίσκονται συνεχώς στο χώρο αναζητώντας χρήσιμα αντικείμενα ανάμεσα στα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των χειριστών μηχανημάτων.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στην Αστυνομία αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την αποκατάσταση της έννομης τάξης στο ΧΥΤΑ. «Φαίνεται ότι ούτε και χθες παρενέβη η αστυνομία, γιατί είχε άλλη απασχόληση στην Κερατέα», τονίζουν χαρακτηριστικά.....