O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

"..κάνουν όπου βρίσκουν.." ...ε λοιπόν, έξω απο δώ!


Ο σχεδιασμός για την δημιουργία αγκυροβολίου στον κόλπο της Πάχης ανακλήθηκε και επίσημα, όπως προκύπτει και από την επιστολή της αντιπεριφερειάρχου Δυτικής Αττικής. Το σχετικό έγγραφο δημοσιεύουμε παρακάτω.

Η αντίδραση των Συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής, ανέτρεψε ένα καταστροφικό σχεδιασμό υποβάθμισης για την περιοχή. Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι όπου οι πολίτες παραμένουν ενεργοί, τα δημόσια αγαθά μπορεί να προστατευτούν. Άλλωστε όπως ξέρουμε ''κάνουν όπου βρίσκουν'! Έ, λοιπόν ξεχάστε τα Μέγαρα! Η πόλη μας δεν είναι για ξεπούλημα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα! Δεν θα ακολουθήσουμε το μοντέλο του Σκαραμαγκά και του Ασπροπύργου.

Θα πρέπει όμως τώρα, εμείς οι πολίτες και οι Σύλλογοί μας, να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα! Γιατί δεν αρκεί να περισώσουμε ότι δεν έχει καταστραφεί. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε με συγκροτημένες προτάσεις και αγώνα την προστασία, βελτίωση και ανάπλαση της περιοχής. Να φανταστούμε, να σχεδιάσουμε και να απαιτήσουμε την αναδημιουργία της παραλιακής πόλης των Μεγάρων!