O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

μερικά ερωτήματα για το θέμα της Πάχης...

απο το megaratoday@yahoo.gr
πήραμε την παρακάτω επιστολή για το θέμα της συνεδρίασης του ΔΣ του δήμου για το θέμα του αγκυροβολίου:

Η megara today φιλοδοξεί να αποτελέσει την συνείδηση της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και θα τοποθετείται όταν χρειάζεται για να βοηθήσει την έρευνα αλλά και την κοινωνία να προβληματιστεί εντοπίζοντας τα θέματα που μας απασχολούν και τις κρυφές τους παραμέτρους.
Δημοτικό Συμβούλιο 14/3/2011
Με έκπληξη είδαμε όλοι μας να διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλους κατά την διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου της 14/3/2011.
Η στάση διαφόρων αιρετών εκπροσώπων της πόλης μας, προβλημάτισε έντονα τους πολίτες και δημιούργησε τα κάτωθι ερωτήματα που πρέπει να μας προβληματίσουν και να δοθούν απαντήσεις:
1. Γιατί κάποιοι αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι ήθελαν να αναβληθεί η συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως η υπουργική απόφαση που επαναφέρει τα δεξαμενόπλοια στον κόλπο των Μεγάρων?
2. Γιατί καθυστέρησε 2 εβδομάδες ο κος Κουμπέτσος να ενημερώσει τον Δήμαρχο για το αγκυροβόλιο ενώ είχε ενημερωθεί από πολίτη όπως αποκαλύφθηκε στο χθεσινό ΔΣ
3. Είναι ο κος Κουμπέτσος συγγενής του Γιάννη Διπλάρα, ενός από τους λεμβούχους?
4. Γιατί ο πρόεδρος της ΔΕΜ κος Μακρυγιάννης επιτέθηκε σε πολίτη της περιοχής ο οποίος υποστήριξε την μη έγκριση της αγκυροβολίας στο δημοτικό συμβούλιο? Έχει καμία σχέση με τους λεμβούχους που τον υποστήριζαν βρίζοντας και απειλώντας τον πολίτη έξω από το Δημαρχείο?
5. Έχει κάποια συμφέροντα ο κος Μακρυγιάννης από την επαναφορά των δεξαμενόπλοιων και δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί? Με την Ρεβυθούσα?
6. Τι είδους εικόνα είναι αυτή κάποιων Δημοτικών Συμβούλων των Μεγάρων? Ποιόν νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν με τέτοιες υβριστικές συμπεριφορές? Κρύβεται κάτι άλλο πιο βαθύ?
7. Γιατί ο πρώην αντινομάρχης κος Πομώνης συντάχθηκε «καλυμμένα» με την αναβολή της συζήτησης?
8. Ποιοι από τον Δήμο υποστηρίζουν τους 2-3 λεμβούχους όταν όλη η Πάχη και όλα τα Μέγαρα είναι εναντίον του αγκυροβολίου?
9. Τι καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών έχουν εγκαθιδρύσει οι λεμβούχοι στην Πάχη?
10. Γιατί έχει ξεσηκωθεί όλη η Πάχη εναντίον των λεμβούχων και οι γυναίκες του τοπικού συλλόγου είναι αυτές που αποτελούν την δυνατή φωνή του οικισμού?
Αυτά τα 10 ερωτήματα για αρχή είναι αρκετά πιστεύουμε, είναι μια καλή αρχή για προβληματισμό και έρευνα που θα βγάλει πολλά στην επιφάνεια και θα σπάσει την «ομερτά» που υπάρχει στην περιοχή.
Υπάρχει πολλή συνέχεια και με άλλα θέματα πολύ ενδιαφέροντα….
megara today