O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Από την "Ημερίδα για τον Εθελοντισμό" στα Μέγαρα


Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 8.00μμ, με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Πανευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα: "Ημερίδα για τον Εθελοντισμό", με οργανωτή την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Μεγάρων) και ομιλητές εκπροσώπους από τις ακόλουθες πολύ σημαντικές εθελοντικές οργανώσεις:
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός,
- Το Χαμόγελο του Παιδιού,
- Οι Γιατροί του Κόσμου,
- Η Ιεραποστολική Συνοδοιπορία.
Στην πραγματικά πολύ όμορφη, σεμνή, πρωτοπόρα και ουσιαστική εκδήλωση έγινε σύντομη παρουσίαση των πολύμορφων και ποικίλων κοινωνικών δράσεων προσφοράς κάθε μιας από τις ανωτέρω οργανώσεις και κυρίως αναπτύχθηκε η σημασία, η αναγκαιότητα και η αξία του εθελοντισμού κάθε μορφής και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.
Στην εκδήλωση αυτή προσκλήθηκαν εκτός των άλλων και οι εθελοντικές οργανώσεις των Μεγάρων, ανάμεσά τους και ο Φορέας Προστασίας Βουρκαρίου.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα "Ενημέρωση" - Άγγελος Δ. Βασίλαινας, ενώ χορηγός της εκδήλωσης το κέντρο "Le Mirage" - Μουρτζούκος Σ. Ιωάννης.