O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συνάντηση δημάρχου με διεθνούς φήμης Ελληνοαμερικανό εθνομουσικολόγο

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

Τον διεθνώς γνωστό καθηγητή εθνομουσικολογίας του πανεπιστημίου Μπινγκχάμπτον της πολιτείας Νέα Υόρκη των ΗΠΑ (Binghampton, State University of New York) υποδέχθηκε στο δημαρχείο ο κ. Ιωάννης Μαρινάκης.

Την πόλη των Μεγάρων επισκέφθηκε για δεύτερη φορά ο Δρ. Τσιάνης με αφορμή το βιβλίο – λεύκωμα για τα Μέγαρα το οποίο εξέδωσε η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Μεγάρων από το αρχείο του κ. Νίκου Νικόλιζα.

Φίλος του μουσικού και λαογράφου Ιακώβου Ηλία έχει επισκεφθεί τα Μέγαρα στο παρελθόν και στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του καθηκόντων παρακολουθεί και την παραδοσιακή μουσική των Μεγάρων.

Οι δύο άνδρες αφού αντάλλαξαν ευχές της πασχαλινής περιόδου, εξέφρασαν την πρόθεσή τους για επόμενη συνάντηση προκειμένου να εξετάσουν τις προοπτικές προώθησης της μεγαρίτικης μουσικής στα ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ.


Ο Δρ. Τσιάνης γεννήθηκε το 1926 από μετανάστες γονείς στην πόλη Σάντα Μπάρμπαρα (Santa Barbara) της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έλαβε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο UCLA. Στο πανεπιστήμιο Μπινγκχαμπτον (Binghampton) της Νέας Υόρκης ίδρυσε μεταπτυχιακό τμήμα εθνομουσικολογίας. Παίζει σαντούρι, έχει κάνει πολλές εμπορικές ηχογραφήσεις και έχει συνεργασθεί με την φιλαρμονική της Νέας Υόρκης.

Στα πονήματα και διάφορες διατριβές του ασχολήθηκε με το τσάμικο της Ρούμελης και της Πελοποννήσου, και την μουσική άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως η Σκύρος και η Αρκαδία Έχει επίσης κάνει πολλές ανακοινώσεις για την Ελληνική δημοτική μουσική.