O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Και η τοπική αυτοδιοίκηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι τμήμα αυτού του κρατικού μηχανισμού που μας έχει εξοργίσει:

Δεύτερο εκλεγμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες! Ο τέως νομάρχης Φωκίδας και νυν δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, μετά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Δύο υποθέσεις παρανομιών

Στην πρώτη υπόθεση, ο Νίκος Φουσέκης κατηγορείται ότι κατά την περίοδο του 2003 πιστοποίησε ως πολιτικός μηχανικός, με ψευδή τοπογραφικά διατάγματα, συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Καλτσή, η οποία βρίσκεται εκτός της ζώνης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, αν και είναι αποδεδειγμένο ότι ήταν και είναι εντός της ζώνης.

Με τα ψευδή αυτά στοιχεία, κατέστη δυνατόν να παραβιαστεί ο θεσμοθετημένος αρχαιολογικός χώρος Δελφών και να κατασκευαστούν σ' αυτόν τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Στη δεύτερη υπόθεση που αποκάλυψε το newstimer.gr, ο δήμαρχος Δελφών, με αφορμή μήνυση από πολίτη για πολεοδομικές παρανομίες στον Παρνασσό, κατηγορείται για πέντε κακουργήματα-παραβάσεις εις βάρος του Δημοσίου για προσωπικό όφελος και για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων (κλικ εδώ).

περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/