O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: "Οι Γερμανοί ξανάρχονται!"

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com


Σύμπαντες οι γερμανοί επιχειρηματίες αποφάσισαν να "βοηθήσουν" την καθημαγμένη οικονομία της χώρας μας. Με το προσωπείο του "σωτήρα" θέλουν να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί όλα τα τουριστικά φιλέτα και ότι σχετίζεται με την ενέργεια. Φυσικά δεν τους έπιασε ο πόνος! Αν ήθελαν να βοηθήσουν θα δάνειζαν με χαμηλότερα επιτόκια. Θέλουν να αρπάξουν όλο τον πλούτο της χώρας και να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν κυριολεκτικά για ένα πιάτο ρύζι. Χειρότερα και από τους κινέζους!

Εξάλλου είναι γνωστή η ρήση: Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι αν σε δουν σκυμμένο, να σου δώσουν και μια απο πάνω και να πέσεις τελείως κάτω. Όπως ακριβώς κάνουν τα όρνεα και οι ύαινες στα θύματά τους. Κυνηγάνε αυτά που είναι ανήμπορα και ετοιμοθάνατα.Κανένας Γιωργάκης, Αντωνάκης και Ντορούλα και η φαία βοήθειά τους δεν μπορεί να σταθεί υπερασπιστής των συμφερόντων μας. Η χώρα μας, όπως όλος ο πλανήτης, χωρίζεται σε τάξεις. Και όλοι οι παραπάνω είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι το πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό.

Ένα ασήμαντο αριθμητικά ποσοστό (10 οικογένειες παγκόσμια ελέγχουν τον παγκόσμιο πλούτο) εκμεταλλεύεται το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού όλου του πλανήτη. Η κρίση του άρρωστου συστήματός τους είναι τόσο βαθειά που μπορούν να δώσουν παράταση στην ύπαρξή τους μόνο μέσα από την σκληρότερη λιτότητα και λεηλασία όλων των κατακτήσεών μας. Αυτό οδηγεί σε κοινωνικό πόλεμο. Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Απέναντί τους έχουν όλους εμάς που αποτελούμε το 99,99% του πληθυσμού. Είμαστε όλοι εμείς που ζούμε ή θέλουμε να ζούμε από την εργασία μας.

Στον κοινωνικό αυτόν πόλεμο εξαπολύουν τα σκυλιά τους: αντιδραστικούς νόμους και τρομονόμους, μνημόνια, καταργήσεις ασύλου, δυνάμεις καταστολής,απαγορευμένα καρκινογόνα χημικά πολέμου, και κάθε λογής εξουσιαστικούς μηχανισμούς. Ακόμη και τους κάθε είδους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς ποδηγέτησης των εργαζόμενων και του λαού (ξεπουλημένες συνδικαλιστικές και κομματικές ηγεσίες κλπ). Και το τελευταίο φύλλο συκής δημοκρατίας έχει πια πέσει.

Σε αυτόν τον πόλεμο δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος! Πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο! Και να πάρει μέρος στην μάχη. Όχι στα λόγια. Στους δρόμους, τις πλατείες και τους χώρους δουλειας δίνεται η μάχη. Εκεί γενιούνται και οι συνειδήσεις.

Στα πλαίσια αυτά ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη. Ανοίγουμε και όλα τα διόδια που συναντάμε στο πήγαινε και στο έλα.

Έλα και εσύ μαζί μας! Δήλωσε συμμετοχή και σε αυτή τη μάχη. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακρύς και σε θέλουμε κι εσένα μαζί μας. Κανένας δεν περισεύει. Περιμένουμε να μας τηλεφωνήσεις, να μας στείλεις μεϊλ (epitropes2010@gmail.com) ή να έρθεις στις δράσεις και τις ανοιχτές συνελεύσεις μας. Επισκέψου το σάιτ μας www.oxidiodia.gr για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση.


ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ