O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017

O υγροβιότοπος Βουρκάρι Μεγάρων αναγνωρίστηκε και προστατεύεται με νόμο από τις 31/3/2017 - νίκη για τον τόπο και τους κατοίκους της Μεγαρίδας!

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αποσύνθεση και εμπαιγμός από τον Δήμο Μεγάρων





Φωτογραφία με το πρόγραμμα του πολιτιστικού Αυγούστου κρεμασμένο -φαντάζομαι με περηφάνια- στην κεντρική είσοδο του πρώην Δημαρχείου Νέας Περάμου τραβήχτηκε στις 15 Αυγούστου του 2011.

Δύο ημέρες μετά την προγραμματισμένη βραδιά πανσέληνου στο θεατράκι του Δήμου και μία ημέρα μετά τον προγραμματισμένο και με ιδιαίτερη ιστορική βαρύτητα διάπλου Σαλαμίνας -Νέας Περάμου

Αυτές οι δύο εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες, όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του πολιτιστικού Αυγούστου, ακυρώθηκαν, για λόγους που ο Δήμος Μεγάρων προφανώς γνωρίζει, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τους πολίτες. Όσο κι αν ψάξαμε δεν βρήκαμε καμία σχετική ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Δήμου για τους λόγους ακύρωσης των εκδηλώσεων, αλλά το χειρότερο, σαφής ένδειξη της παρακμής στην οποία βρίσκονται οι υπηρεσίες του Καλλικρατικού Δήμου, είναι το γεγονός ότι το πρόγραμμα ακόμη και σήμερα παραμένει αναρτημένο στην κεντρική είσοδο του πρώην Δημαρχείου της Νέας Περάμου.

Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας, να συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος τη βραδιά της πανσέληνου στο θεατράκι και μάταια να περιμένει… το ίδιο φυσικά συνέβη και την επόμενη όπου ακόμη και ηλικιωμένοι δίνοντας προφανώς στην παράδοση και στην ιστορία αυτού του τόπου μεγαλύτερη σημασία από ότι δίνουν οι αρμόδιοι, συγκεντρώθηκαν στην παραλία όπου επίσης μάταια περίμεναν τη διεξαγωγή των κολυμβητικών αγώνων και κυρίως τον κολυμβητικό διάπλου.

Ακόμη και σήμερα περιμένουμε μία ανακοίνωση για τους λόγους ακύρωσης των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και κυρίως μία συγνώμη από τους αρμόδιους απέναντι στον κόσμο που βρέθηκε στους χώρους των εκδηλώσεων και μάταια περίμενε την διεξαγωγή τους.

Επίσης περιμένουμε κάποιος υπάλληλος του Δήμου να «αποκαθηλώσει» το πρόγραμμα του πολιτιστικού Αυγούστου από την κεντρική είσοδο του πρώην Δημαρχείου της Νέας Περάμου, η παραμονή του εκεί αποτελεί εμπαιγμό προς τους κατοίκους που είναι αρκετά περήφανοι και έχουν και μνήμη και δυστυχώς για τους αρμόδιους οι προσβολές στην περηφάνια και τη μνήμη δεν επουλώνονται με …παρελάσεις υπευθύνων στον παραλιακό δρόμο της Περάμου.


Βέβαια, είναι λίγο δύσκολο να αναμένουμε συνέπεια από ανθρώπους που έχουν ακόμη κρεμασμένα στο πρώην Δημαρχείο της πόλης τα Πασχαλινά ή Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Κυριάκος Αργυρόπουλος

Χαρακτηριστικό δείγμα της οργής των πολιτών για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία η ακόλουθη επιστολή που έφτασε στα γραφεία της Attica..

«ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ!

Πριν καλά καλά περάσει ο πρώτος χρόνος του Καλλικρατικού μας Δήμου και δυστυχώς έχω αρχίσει να νιώθω βαθιά στο πετσί μου τα «ευεργετήματά του». Αρχικά προσπάθησα να ξεπεράσω το σοκ της αναρχο-καρεκλοκατάληψης δημόσιων χώρων από μαγαζιά. Ξέρετε κάποτε στον τόπο μου θεωρούσα αυτονόητο να κινούμαι ελεύθερα στον πεζόδρομο χωρίς να εμποδίζομαι από καρέκλες, τραπέζια, πινακίδες μενού, τηλεοράσεις, πάγκους μικροπωλητών και ότι μπορεί να φανταστεί ο νους ενός επαγγελματία για να προσελκύσει πελάτες. Επίσης νόμιζα ότι μπορούσα να περπατάω ανέμελα στην παραλία, να κάτσω στα βότσαλα και να ακούω τον καλοκαιρινό γαλήνιο ήχο του κύματος, να πετάξει το παιδί μου πετραδάκια στη θάλασσα χωρίς να κινδυνεύουν να βρίσκουν αυτά κανα πιάτο με σαρδέλες, πατάτες, μπριζόλες ή πίτσα!…Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αγαπητοί αναγνώστες. «Για όλα φταίει ο Ο.Λ.Ε.» διατυμπανίζουν τα δημοτικά «παπαγαλάκια». Εντάξει ας το δεχτούμε ότι έτσι είναι. Ποιός ρε παιδιά έφερε τον Ο.Λ.Ε. εδώ;…και τέλος πάντων από πότε μια ιδιωτική εταιρία όπως ο Ο.Λ.Ε. δεν υπάγεται σε νομοθεσίες; Αν δηλαδή μεθαύριο ο ΟΛΕ συρματοφράξει όλη την παραλία και βάλει εισιτήριο εσείς θα καθίσετε με σταυρωμένα χέρια;…γι’ αυτό σας εκλέξαμε;…ή μήπως για να μας κοροϊδέψετε με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Αυγούστου. Ακόμα καλά κρατεί το φιάσκο με τη ΒΡΑΔΥΑ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ στις 13/08 και του ΔΙΑΠΛΟΥ Ν.ΠΕΡΑΜΟΥ-ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στις 14/08. Δεν ντράπηκε κανένας σας που κουβαλήσατε κόσμο (και ειδικά γέρους ανθρώπους) στο θεατράκι τη νύχτα της πανσελήνου για να διασκεδάσει ενώ είχατε ματαιώσει την εκδήλωση χωρίς να ενημερώσετε τους δημότες σας; Δεν σκοτιστήκατε που αφήσατε κολυμβητές κυριολεκτικά «στα κρύα του λουτρού» να ψάχνουν παραμονή 15Αύγουστου που στο καλό γίνεται αυτός ο Διάπλους που είχατε πολυδιαφιμήσει;….υπάρχει κανείς υπεύθυνος στο τοπικό ή δημοτικό συμβούλιο να μας ενημερώσει αν τουλάχιστον θα γίνουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις ή μήπως είστε όλοι διακοπές; Αν δε, κουραστήκατε από τώρα και τα παρατήσατε ή τα «βολέψατε» με δικαιολογίες τύπου ΟΛΕ παραιτηθείτε γιατί έχετε μπροστά σας άλλα 3 χρονάκια μήπως έρθει κανείς πιο ορεξάτος να μας απαλλάξει λίγο απ’ τη ΓΥΦΤΙΑ το ΚΙΤΣΑΡΙΟ και τον ΕΜΠΑΙΓΜΟ!».

πηγή: http://www.atticafreepress.gr